Festival in het water gevallen? Dat kan een fikse strop betekenen voor de foodtrucks. Op het Westergasterrein In Amsterdam kunnen foodtruckers voortaan de restanten van hun festivalfood op 'kliekjesdag' aanbieden.
Dat schrijft Het Parool. Als het weer en dus de verkopen tegenvallen, moeten festivalcateraars en foodtrucks veel voedsel weggooien.
Serdar Tonkas, eigenaar van de TonTon Club op het Westergasterrein en zelf jarenlang festivalcateraar, was dat een doorn in het oog.
Drankje erbij
Tonkas vroeg en kreeg toestemming om op maandagen na festivals een 'kliekjesdag' te mogen organiseren op het parkeerterrein bij zijn TonTon Club. "We hebben plek voor tien foodtrucks. Ze hoeven niets te betalen om bij ons te staan, maar moeten wel hun eten tegen een vriendelijk prijsje verkopen. En wij verzorgen de drankjes." Volgens Tonkas stromen de aanmeldingen binnen. "We trekken vooral de sympathieke kleine ondernemers die bijvoorbeeld geen vriescapaciteit hebben voor die vijfhonderd worsten of broodjes die zijn overgebleven."
Aanmelden met appje
Het systeem is laagdrempelig en kleinschalig; na een festivalweekend mogen ondernemers op zondagavond zich met een whatsappje melden met de naam van hun foodtruck en het eten dat ze overhebben. "De eerste aanmelders krijgen een plekje."
Dit artikel afdrukken
Serdar Tonkas, eigenaar van de TonTon Club op het Westergasterrein en zelf jarenlang festivalcateraar, was dat een doorn in het oog.
Drankje erbij
Tonkas vroeg en kreeg toestemming om op maandagen na festivals een 'kliekjesdag' te mogen organiseren op het parkeerterrein bij zijn TonTon Club. "We hebben plek voor tien foodtrucks. Ze hoeven niets te betalen om bij ons te staan, maar moeten wel hun eten tegen een vriendelijk prijsje verkopen. En wij verzorgen de drankjes." Volgens Tonkas stromen de aanmeldingen binnen. "We trekken vooral de sympathieke kleine ondernemers die bijvoorbeeld geen vriescapaciteit hebben voor die vijfhonderd worsten of broodjes die zijn overgebleven."
Aanmelden met appje
Het systeem is laagdrempelig en kleinschalig; na een festivalweekend mogen ondernemers op zondagavond zich met een whatsappje melden met de naam van hun foodtruck en het eten dat ze overhebben. "De eerste aanmelders krijgen een plekje."
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Dus eerst organiseren we een hip vreet festival waar de kans groot is dat er eten overblijft en dan een after party voor de restjes?