Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Wie is Michel Rolland? De altijd reizende wijnmaker in pak en das met telefoon op de achterbank van de auto met chauffeur die vroeger iedereen 'le microbullage' adviseerde?
Mij dunkt dat die toch wel het verstand heeft om er een geschikt vat voor te gebruiken, in plaats van een barrique met zo'n kleine pestgaatje waardoor je de schillenlaag niet eens - nuttig voor de waarde van het experiment - netjes onder kunt dompelen.
Het spijt me, maar ik kan er alleen maar om blijven schateren. Ik hoop de Bij de Druif ook! Ga toch kijken bij Gernot Heinrich. Die hebben dit al lang geprofessionaliseerd. Experimenten met mannen op de achterbank zijn niet nodig. Behalve dan voor de filmpjes en kennelijk de promotie van het 'innovatief vermogen' van Rolland nu de tijden weer op 'authentiek' staan. Ik zou het boertig willen noemen.
Voor wie het even gemist heeft op By the Grape.com: Gort huurt Michel Rolland in, sinds de oogst van 2008. In 2009 is dit experiment opgezet, waar het filmpje over gaat, met 10 vaten. Wat er met de wijn uit de resterende vijf vaten (het volume neemt uiteraard af als de schillen verwijderd worden) gebeurt, wordt in het voorjaar besloten iom Rolland.
Hopelijk zitten die dode vogels niet in mijn wijn.... het idee alleen al!
@ Peter ,
Iets vinden lijkt me niets mis mee.
In een ander draadje op deze site zei iemand dat ,,iets" zo is . Daar kwam natuurlijk de reactie op van dat de mening is van die persoon enz. blabla , vandaar mijn knipoog .... in armoe getypt hier ;-)
Maar Peter . laat jouw mening hier maar horen ....
@ Ailko ,
Kennelijk gaan we hier ook ,,mierenneuken" , qua taalgebruik en inhoudelijk ,,zucht" , vooruit dan maar.....
,,Jou vlierbessen"wijn" mag geen wijn heten omdat dit een beschermde naam is."
Dus is het geen wijn ? Vlierbes is de druif van het noorden. Wel eens geproefd ? Je hoeft het niet lekker te vinden maar dat geldt voor druivenwijn immers ook .
Gelukkig ben ik dol op beide..
En beschermend/wettelijk is de maatstaf ? Pfff.... accijns enzo..?
"Verder lijkt het mij raadzaam je nog eens in de theorie te verdiepen. Sorry maar dat is de schoolmeester in mij :-),,
Daar heb ik mij de afgelopen 20 jaar genoeg in verdiept , en als schoolmeester moet je bij blijven leren schijnt het ;-) Wat bedoel je eigenlijk..
Google es op Wijnmakersgildes en kijk es waar in Nederland WIJN van gemaakt kan worden , openbaring voor je omdat men het WIJNmaken noemt !
En van mijn vorige bijdrage neem ik geen wijnslokje terug.
Proost
@hans, je bent ongenuanceerd aan het blazen.
Jou vlierbessen"wijn" mag geen wijn heten omdat dit een beschermde naam is.
Wijn = het gegiste sap van druiven. Dus per definitie geen ander vruchten dan druiven.
Verder lijkt het mij raadzaam je nog eens in de theorie te verdiepen. Sorry maar dat is de schoolmeester in mij :-)