image Een trendy restaurant biedt magere modellen gratis maaltijden aan. De modellen liggen onder vuur omdat ze met hun figuur zouden aanzetten tot eetstoornissen bij jonge vrouwen.

Bumpkin restaurant in de Londense wijk Notting Hill, dat populair is bij beroemdheden, geeft de maaltijden alleen weg aan modellen met een BMI (Body Mass Index) van minder dan 18, gedurende de Londen Fashion Week die tot vandaag wordt gehouden.

‘Als ik een menu mag aanbevelen, zou het een taart zijn gevuld met prei, kip en spek. Het is genoeg om je de hele dag warm en energiek te houden,’ aldus manager Dariush Nejad van Bumpkin. Het restaurant is onder andere favoriet bij modeontwerpster Stella McCartney, filmmaker Guy Ritchie, popster Simon le Bon en zijn vrouw Yasmin. Modellen met een BMI van minder dan 18 die bij Bumpkin willen lunchen of dineren kunnen alles van het menu gratis bestellen. Ze moeten alleen een modellenkaart laten zien die aantoont dat ze ‘size zero’ hebben.

Madrid verbood vorig jaar modellen met een BMI onder de 18, om deel te nemen aan modeshows. Een BMI-limiet van 18 betekent dat een model van 1 meter 73 minimaal 54 kilo moet wegen.

De gratis menu’s zijn overigens alleen voor professionele broodmagere modellen; niet voor jonge meiden die hun voorbeeld volgen.

bron: EVMI
Dit artikel afdrukken