imageMisschien heb je het vorige week gezien: een portret van het Voedingscentrum in NRC Handelsblad vorige week (30 juni).

Twee van de drie vrouwelijke musketiers van het VC - Yvonne van Sluys en Margret Ploum; Patrica Schutte, bekend uit een radiospot voor Frideale, zweeg ditmaal - verklaren onomwonden dat vet de wereld uit moet. Net als alle suiker en - ze vergaten het, maar ik vul het maar even in - ook alle zout.

Om dat te bereiken hebben ze besloten een pact te sluiten met de voedingsindustrie. Uiteraard met de volledige steun van Paul Rosenmöller die als de dolende vierde musketier al het goeds van de voedingsindustrie verdedigt, maar er bij onze domme overheid alleen niet doorkomt. Ja, zo kunnen de voedingsindustrie en dus het VC natuurlijk ook niks bereiken.

Daarom reikte het VC van de dames vorig jaar hun hoofdprijs uit voor een gemiddeld vette zak frites van Aviko. Dit jaar is - tenzij de geruchten vals zijn - een fles suikerwater in vermomming als vruchtendrank het feestvarken.

Ik heb het portret met veel belangstelling gelezen. Niet vanwege de inhoud, maar omdat ik er maar niet achterkwam wie nu wie in de maling nam.

Nam interviewster Jannetje Koelewijn de dames van het Voedingscentrum die ze maar liet raaskallen op de hak? Of raaskalden de dames er op los en had Koelewijn het niet door?

Lees het voor foodloglezers ongetwijfeld hilarische verhaal nog eens door en help me uit de droom: is het de NRC/Jannetje Koelewijn of zijn het de dazende dames van het Voedingscentrum?
Dit artikel afdrukken