Kwarx, zo heet het materiaal van het eerste werkelijk onbreekbare glas. Een uitvinding waar de horeca op heeft zitten wachten. Want de hoeveelheid glasbreuk kan soms behoorlijk oplopen.
David Cobbold, die het glas recentelijk presenteerde, vertelde dat ze werkelijk onbreekbaar zijn. Om zijn woorden te onderstrepen sloeg hij het glas een aantal keren op de tafel...... en het glas overleefde de aanval. Op dit moment zijn er slechts zes diverse glazen in de handel die voor de verschillende type wijnen gebrukt kunnen worden. Arc-Internationaal is de producent. Er zit twee jaar ontwikkeling in. De naam is een samenvoeging van 'quarck' en ' quartz'
bron: decanter
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Blijven ze helder, kunnen ze in de vaatwasser, wat kosten ze en waar zijn ze te koop?
Ja ik heb precies dezelfde vragen als Dick, al zal ik er niet snel gaan kopen want ik drink zelden wijn dus nieuwe glazen zijn ook niet nodig.
Ik heb een mail gestuurd naar de vertegenwoordiger van het merk, met het verzoek dit direct als een reactie te plaatsen, even wachten dus. Hoop maar dat ze deze vorm van communicatie aandurven....
het getoonde glas vind ik erg lelijk maar belangrijker: ik vraag me af of deze vorm optimaal is en of daar onderzoek naar gedaan is (zoals bijv. bij Riedel/Spiegelau) of dat het bedoeld is als low budget glas.
Serge,
Ik vermoed van wel, en dan met name de gebruikbaarheid in de praktijk want die heeft hier een voordeel van. Culinair gezien verwacht ik dat bijvoorbeeld het Nederlands Gilde van Sommeliers dit glas zal gaan gebruiken in proefsessies en hierover verslag zal gaan doen, maar er is vast niet zoveel onderzoek aan gedaan als bij riedel.