Het Utrechtse bedrijf Captain Tasting wil 's werelds grootste wijnwinkel gaan openen in een voormalig V&D pand. Captain Tasting organiseert culinaire ‘Wine en Bites’ wandelingen door Nederlandse steden.

Roy van Delft, directeur van Captain Tasting heeft de centraal gelegen V&D locaties Utrecht en Den Bosch op het oog. Hij ziet een soort indoor attractiepark of wijnwarenhuis voor zich, met meer dan 2000 verschillende soorten wijnen en een indoor foodfestival waar waar 40 aanbieders, importeurs en handelaren hun producten kunnen verkopen in een eigen kraam. Voor zover Van Delft weet is het wijnattractiepark het eerste dergelijke concept ter wereld. “Zoals kermissen ooit zijn uitgegroeid tot pretparken, denk ik dat foodfestivals kunnen uitgroeien tot iets als dit", zegt Van Delft in DUIC.

Van Delft: "Een attractiepark rond wijn wordt een enorme publiekstrekker en kan daarmee het winkelaanbod op peil houden." Potentiële investeerders hebben al positief gereageerd. Nu moet gekeken worden of er daadwerkelijk draagvlak is voor een dergelijk idee. Als de plannen doorgang vinden, duurt het nog zeker 1,5 jaar voor het wijnattractiepark de deuren kan openen.
Retailnews - ??Grootste wijnwinkel ter wereld in V&D-pand?
Reageer
  • Deel
Druk af