Geen verlies van vleessappen en zelfs na tien dagen geen verkleuring. Dat claimt Mirotech met de nieuwe skin- én MAP-verpakking voor rundvlees. Ook de 'Pamper' is verleden tijd.
De verpakking van Mirotech is een tweetrapsraket. Eerst wordt het vlees op een normaal EPP-schaaltje skinverpakt. Omdat het seal nauw aansluit kan er geen vocht uit het product ontsnappen, dus ook geen marinade. Vervolgens wordt het bakje afgevuld met zuurstof en door een topsealer geseald. Het eerste folie is zuurstofdoorlatend, het tweede is een barrièrefolie, legt technisch commercieel manager Paul Everaert van het Belgische Mirotech uit. 'Bij vis voegen we geen zuurstof toe, omdat het product niet verkleurt.'
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Alles leuk en wel, maar vers vlees koop je toch niet in zo'n vies plastic bakje?
Voor vlees ga je naar een ambachtelijke (scharrel)-slager, die het vers voor je afsnijdt.
Het ziet er eigenlijk een beetje uit al orgaandonatie ;-).
als dus.
Alles leuk en wel, maar ik heb geen ambachtelijke (scharrel-)slager in de buurt. Wel 2 supermarkten in het dorp.
:-))
@Mark: verhuizen lijkt me de enige oplossing!