Omdat de eerste zo snel geraden werd, een tweede. Kun je deze bloem eten en hoe heet de plant?
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Borago of komkommerkruid, ook lekker, wel zwarte pikkie even uit het bloemetje halen.
Potverdorie, alweer raak. Waarom moet dat zwarte pikkie eruit?
Ze zijn schitterend in je sla en groeien tegen de klippen op rond deze tijd. Zaai ze in je tuin: mooi en lekker. Ook prachtig in steden, net zoals sommige mensen stokrozen tussen de steenrand van de stoep en hun gevel zetten.
Zwarte pikkie kan akelig bitter zijn. Je kunt het jonge blad ook eten in de sla en Kopperts Cressen heeft boragocress, heel smakelijk. Ook leuk: blauw bloempje in ijsblokje invriezen, staat leuk in de kan met water op tafel. Beetje flauw, maar eetbare bloemen is één van mijn topics. Je hoeft ze trouwens maar één keer te zaaien, doen ze het verder zelf als je tenminste niet alle bloemen op eet.
Borgage is ook giftig. Wanneer je maar genoeg van de stengels eet gaat je lever er aan.
Staat ook nergens in de boekjes dat je de stengels kunt eten, wel de jonge blaadjes en de bloempjes.