Zoals wijn bij een lekker maal hoort, hoort een sgaar erna. Ik wil graag een mooie longfiller na de maaltijd. Het ziet erna uit dat ook die in de ban gaat. Ik ben het volledig eens met Jan Kees van Nijs; sigaren roken heeft niets te maken met roken. Het is lekker - smaak- en geurvol - en geeft een moment van overdenking. Noem het bezinning of aandacht voor wat je hebt gegeten. Er zijn eetpsychologen die beweren dat het zelfs vetbuik kan helpen bestrijden ;-)
De sigaar en sigaret gaan vanaf één juli in horecagelegenheden in de ban. De horecagelegenheden mogen wel afgesloten rookruimtes creëren, maar het personeel mag daar niet bedienen.
Winkelmanager Jan Kees de Nijs van Hajenius is somber gestemd over het aankomend rookverbod. Het sigarenhuis aan het Amsterdamse Rokin ontvangt nu al minder orders van restaurants en Amerikanen blijven ook nog eens weg vanwege de dure euro. De architect van Hajenius ontvouwt binnenkort zijn plannen voor de bouw van een afgesloten rookruimte. Volgens De Nijs is dat waanzin, daar antirokers in het rokerswalhalla niets te zoeken hebben.
Hajenius stelt de kunst van het sigarenroken voorop. Volgens De Nijs is er een Hajenius-sigaar voor ieder moment van de dag. Een sigaar bestaat dan ook uit 100% tabak en er is volgens de winkelmanager meer reukgenot dan rookgenot. De cliëntèle van Hajenius komt van heinde en ver om de aromatische geuren van de sigaren op te snuiven. Overigens is het roken van sigaren al lang geen mannenaangelegenheid meer. Steeds meer vrouwen ontdekken de sigaar. Zo is daar Salome, een club van sigaarrokende zakenvrouwen.
Bron : Fem Business - p. 67 met dank aan MKB-net
Dit artikel afdrukken
De sigaar en sigaret gaan vanaf één juli in horecagelegenheden in de ban. De horecagelegenheden mogen wel afgesloten rookruimtes creëren, maar het personeel mag daar niet bedienen.
Winkelmanager Jan Kees de Nijs van Hajenius is somber gestemd over het aankomend rookverbod. Het sigarenhuis aan het Amsterdamse Rokin ontvangt nu al minder orders van restaurants en Amerikanen blijven ook nog eens weg vanwege de dure euro. De architect van Hajenius ontvouwt binnenkort zijn plannen voor de bouw van een afgesloten rookruimte. Volgens De Nijs is dat waanzin, daar antirokers in het rokerswalhalla niets te zoeken hebben.
Hajenius stelt de kunst van het sigarenroken voorop. Volgens De Nijs is er een Hajenius-sigaar voor ieder moment van de dag. Een sigaar bestaat dan ook uit 100% tabak en er is volgens de winkelmanager meer reukgenot dan rookgenot. De cliëntèle van Hajenius komt van heinde en ver om de aromatische geuren van de sigaren op te snuiven. Overigens is het roken van sigaren al lang geen mannenaangelegenheid meer. Steeds meer vrouwen ontdekken de sigaar. Zo is daar Salome, een club van sigaarrokende zakenvrouwen.
Bron : Fem Business - p. 67 met dank aan MKB-net
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Er is naar mijn bescheiden mening niets smerigers dan net voor € 50,00 per persoon te hebben gegeten, en iemand steekt in een restaurant een sigaar op. Erger nog..., terwíjl je nog voor € 50,00 per persoon aan het eten bent!
Omdat veel rokers dit niet als zéér onfatsoenlijk ervaren hebben ze hier hulp bij nodig in de vorm van een verbod. Genieten van roken is prima, en ik gun iedereen dat plezier. Maar doe dat lekker thuis waar de meerderheid van de Nederlanders er geen last van heeft...
In alle logica moet dit gepaard gaan met een algemeen horecaverbod op brandende kaarsen op tafel, op open haarden in eetzalen en op het flamberen aan tafel (dat laatste was gelukkig al bijna uitgeroeid);
versgerookte vis kan vandaag toch echt niet meer, barbecue zou illegaal moeten zijn, roosteren is ongezond (vrije radicalen) en toast dient om dezlfde renen verbannen.
Nog iets?
Nou, het ging mij vooral om de stank...
Mij ook.
Parfum mag ook niet, het is vreselijk als je lekker zit te eten en naast je geurt iemand overdadig naar iets blommigs. Schijnt in de VS al een reden te zijn om mensen de toegang tot een restaurant te ontzeggen. Het helpt natuurlijk enorm als je de tafeltjes niet zo dicht op elkaar zou proppen om meer omzet te draaien en voor een goede luchtverversing zorgt. Dat zou het probleem wel eens voor drie kwart kunnen oplossen. Maar dat vraagt om hoge investeringen.