We hoorden het vorige week. Rood vlees mag weer, als je er maar groene groenten bij eet. NRC Handelsblad rekent het vanavond even voor.
[Het] komt erop neer dat 75 gram spinazie de schadelijke effecten van 150 gram rood vlees grotendeels teniet doet. Andijvie of boerenkool zijn evengoed. Wie broccoli prefereert, moet daarvan 750 gram eten. Duidelijke keuze dus!
Omdat we verhoudingsgewijs nu eenmaal veel rood vlees eten: zouden ze daar nou ook keurmerkjes voor gaan maken?
Dit artikel afdrukken
Omdat we verhoudingsgewijs nu eenmaal veel rood vlees eten: zouden ze daar nou ook keurmerkjes voor gaan maken?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Carla,
zie mijn reactie bij jouw posting.
Was dit de bedoeling (klik op mijn naam...)
Groet van Carla
De eerste voorbeelden zijn in de praktijk al meegemaakt inderdaad. Gehoord op een verjaardagsfeestje... "Jeetje, wat eet jij veel!" Het veelzeggende antwoord... "Ja, ik heb morgen een balansdag"!
Ben het daar mee eens: die balansdagen zijn een doekje voor het bloeden. Het gaat om een levensstijl. In dat opzicht is de campagne misschien zelfs schadelijk omdat het gevoel onstaat dat je een ' aflaat' voor zondingen kunt kopen door een dagje streng te zijn.
In onze voedingsadviezen wordt het woord "gezondigen" geregeld gebruikt!
6 Dagen zondigen met één balansdag is kolder, 6 balansdagen met een zon[dig]dag is beter...