Omdat we verhoudingsgewijs nu eenmaal veel rood vlees eten: zouden ze daar nou ook keurmerkjes voor gaan maken?
Was dit de bedoeling (klik op mijn naam...)
Groet van Carla
Was dit de bedoeling (klik op mijn naam...)
Groet van Carla
De eerste voorbeelden zijn in de praktijk al meegemaakt inderdaad. Gehoord op een verjaardagsfeestje... "Jeetje, wat eet jij veel!" Het veelzeggende antwoord... "Ja, ik heb morgen een balansdag"!
Ben het daar mee eens: die balansdagen zijn een doekje voor het bloeden. Het gaat om een levensstijl. In dat opzicht is de campagne misschien zelfs schadelijk omdat het gevoel onstaat dat je een ' aflaat' voor zondingen kunt kopen door een dagje streng te zijn.
In onze voedingsadviezen wordt het woord "gezondigen" geregeld gebruikt!
6 Dagen zondigen met één balansdag is kolder, 6 balansdagen met een zon[dig]dag is beter...
Ok, die staat!
Voor een Limoux wil ik dat wel ja :-)
A propos Carla, is het nou geen idee om een nieuwe rubriek op restaurantsrecensies.web-log aan te maken: onbeschaamd lekker eten (vlgs de regels van de gezonde kunst, maar zonder dat je het merkt). Let maar op, dat wordt een trend. Als ik ongelijk heb krijg je een lekkere fles van je lievelings Limoux van me! We laten deze weddenschap een jaartje lopen.
Ik heb wel eens van een arts gehoord dat zondigen prima is! Als je het maar met mate doet.
Toch is dat ook een beet lullig. Waarom zijn er toch geen promoties vanuit een andere invalshoek: dingen die erg lekker en per ongeluk ook nog eens OK zijn.
Volgens mij ligt daar een enorm terrein braak!
Maak je borst maar nat: ik denk dat er de komende jaren een heleboel feiten en rekenarij over ons uit gestort zullen worden. En af en toe nog eens uit zijn verband gerukt ook .... Werk voor de bloggers dus!
Gossiemikkie - om maar eens een statement te maken - Het gaat nog een heel gereken worden om een fatsoenlijke maaltijd naar binnen te krijgen. Wij gaan ons soms erg te buiten hier thuis aan een erg mooi stuk ossenhaas met alleen maar uitjes en paddestoelen erbij en heel veel rode wijn. Vast niet in te schalen. Maar wel erg prettig zo af en toe. En voor het overige probeer ik zo bewust mogelijk te koken, alhoewel ik soms door de regels het bos niet meer zie. Dan komt het gezond verstand weer om de hoek kijken, lijkt me.
Groet van Carla
Carla,
zie mijn reactie bij jouw posting.