De consumptie van mineraal- en bronwater is in 2006 in Nederland met 12 procent gestegen tot 38,5 miljoen liter.
Dit heeft de Vereniging Nederlandse Frisdrankenindustrie (NFI)bekendgemaaakt. Per hoofd van de bevolking wordt nu 21,3 liter mineraaal- of bronwater gedronken. In 2005 was dat 19 liter. De snelle groei van de consumptie is vooral te danken aan het mooie zomerweer in 2006, aldus de NFI.
Gezondheidsbewustzijn
Een tweede oorzaak van de stijging van de waterconsumptie is het toegenomen gezondheidsbewustzijn van consumenten, aldus de NFI. Mensen hebben per dag anderhalf tot twee liter vocht nodig om 'goed in hun vel te zitten'. Mineraal- en bronwater zijn daarbij ideale dorstlessers, omdat het natuurzuiver is en nul calorieën bevat.
Verdere stijging
De NFI verwacht dat de consumptie van mineraal- en bronwater over de eerste helft van dit jaar als gevolg van de extreem warme aprilmaand hoger uitvalt dan in de eeerste helft van 2006. Het instituut komt binnenkort met de consumptriecijfers van frisdrank.
bron: distrifood
Dit artikel afdrukken
Dit heeft de Vereniging Nederlandse Frisdrankenindustrie (NFI)bekendgemaaakt. Per hoofd van de bevolking wordt nu 21,3 liter mineraaal- of bronwater gedronken. In 2005 was dat 19 liter. De snelle groei van de consumptie is vooral te danken aan het mooie zomerweer in 2006, aldus de NFI.
Gezondheidsbewustzijn
Een tweede oorzaak van de stijging van de waterconsumptie is het toegenomen gezondheidsbewustzijn van consumenten, aldus de NFI. Mensen hebben per dag anderhalf tot twee liter vocht nodig om 'goed in hun vel te zitten'. Mineraal- en bronwater zijn daarbij ideale dorstlessers, omdat het natuurzuiver is en nul calorieën bevat.
Verdere stijging
De NFI verwacht dat de consumptie van mineraal- en bronwater over de eerste helft van dit jaar als gevolg van de extreem warme aprilmaand hoger uitvalt dan in de eeerste helft van 2006. Het instituut komt binnenkort met de consumptriecijfers van frisdrank.
bron: distrifood
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nergens tref je zulk lekker leidingwater als in Nederland. Keer op keer blijkt uit onderzoek dat het NL leidingwater minstens net zo lekker is als het bronwater, veiliger en gezonder, en factoren minder duur.
God heeft de Nederlandse consument geschapen om hem/haar door de frisdrankindustrie te laten tillen.
@ Floor, je bent hier wel erg hard in je oordeel. Zou het niet zo kunnen zijn dat de consument doet waar hij het beste in is. Elkaar na-apen, keeping up with the Joneses. Door het vele reizen komen we er achter dat in andere landen water drinken uit een flesje er-min-of-meer-bijhoort. Daar speelt het NFI handig op in. De restaurants dragen hier ook hun steentje aan bij. Et voila, voor je het weet is het gewoonte.
Maar gelijk heb je wel! Wij hebben het schoonste water in europa!
@Ailko. Hard voor wie? Uit onderzoek (zie links) blijkt dat bronwater veel duurder maar zeker niet (objectief) beter is dan kraanwater. Het verhaal van de Nederlandse drinkwaterbronnen die (ook) voor "mineraalwater" gebruikt worden is genoegzaam bekend. Verder bleek in 2001 veel van het in de horeca verkochte mineraalwater uit de kraan te komen, na eventueel een shot koolzuur.
Is dat erg? Als men bewust getild wil worden niet. Maar ook hier doen de campagnes meer vermoeden dan werkelijk is: suggestie van veiligheid en van "natuurlijker" herkomst neigt naar creatief omgaan met de waarheid (= misleiding).
Als dan de consumptie met ruim 4x de econmische groei toeneemt is de consument wel erg gewillig. Wat is er in de meeste omstandigheden mis met een beker of kan leidingwater, al of niet gekoeld? En het moet niet al te moeilijk zijn een koolzuur pistool voor consumenten oid te ontwikkelen om "bronwater rood" na te maken, zoals de horeca al voor 2001 deed.
Als consumenten elkaar naapen in consumptievan mineraalwater, zonder zelf na te denken, scheppen zij zichzelf om door den NFI lichter gemaakt te worden. Dan hadden we daar geen schepper voor nodig (stelt weer gerust)!
Positief is dan hooguit dat men veel waarde creert die niet heel vervuilend hoeft te zijn, weinig kilometers hoeft te maken (hoewel?) en geen akelige bijwerkingen heeft.
In wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Drinkwater
Consumentenbond onderzoek: http://www.waterlogic.nl/Artikel_Consumentengids_juni_2005.pdf
Ons kraanwater mag dan schoon zijn, de flesjes waarin Nederladers dat leidingwater vaak meezeulen zijn dat duidelijk niet. http://www.drinkblog.nl/2007/05/flesjes_water_n.html
Lieve mensen,
Onlangs hebben wij spiertesten gedaan op kraanwater, Britta water en "levendig water". Hieruit bleek dat iedereen slecht op kraanwater reageerde, iedereen goed op Britta en slechts 1 deelnemer beter op Brittawater! Natuurijk wist niemand welk water er in welk glas zat!
Als je je verdiept in de kristalstructuren die mogelijk zijn bij waters (zie de Japanse wetenschapper Emoto) zie je daadwerkelijk dat er geen discussie meer mogelijk is! Bij kraanwater ontstaat er namelijk geen kristal, bij gedestileerd water evenmin!Even googelen dus!