Twee op de drie Belgische senioren eet tussendoortjes. Dat percentage ligt een stuk hoger dan dat van de rest van de bevolking (42%). Daarnaast koken zeven van de tien senioren graag zelf en eten zij zo veel mogelijk op vaste tijdstippen. Senioren besteden minder aandacht aan voedselveiligheid (68% versus 93% van de actieve bevolking). Acht van de tien senioren vertrouwt op klassieke producten die zij al sinds lang kopen. In twee van de drie gevallen ondervinden senioren moeilijkheden bij het kopen van producten. Ze kunnen de verpakking slecht lezen of kunnen niet bij de producten die op hoge schappen liggen.
Dit zijn enkele voorbeelden van het uitgebreide onderzoek dat het Belgische Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties OIVO uitvoerde. Door middel van 1.017 persoonlijke en telefonische interviews onder Belgische inwoners van vijftig jaar en ouder, onderzocht het OIVO hoe senioren hun aankopen doen en wat hun verhouding met voeding is.

Bron: OIVO
Dit artikel afdrukken