Ik heb nog nooit de behoefte gehad om een appeltje te kluiven als ik aan de koffie ben.
Ik geloof dat er hoogleraren zijn die beweren dat het in ieder geval niets uit zal halen; maar ja, die werken dan ook niet voor het Convenant Overgewicht ;-)
Trouwens: ik zou het onderzoek wel eens willen zien dat staaft dat werkfruit leidt tot een betere werksfeer.
Werkfruit is een nieuwe campagne in de strijd tegen obesitas. Met een fruitschaal bij de koffieautoma-ten in kantoren, kunnen 'grazende' werknemers makkelijker een gezond tussendoortje pakken. Doelstelling van de campagne is dat het aanbieden van fruit op het werk net zo gewoon wordt als het verstrekken van koffie en thee. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, gaf bij het Voedingscentrum in Den Haag de aftrap voor de campagne van AGF Promotie Nederland. 'Nederlanders kunnen op kantoor roken en snoepen, maar fruit eten is een stuk moeilijker', zegt Hans Wijnands van het bedrijf Kantoorfruit in de Volkskrant. 'Dat is jammer want fruit leidt tot een betere werksfeer.' Acht kilo
Kantoorfruit uit Noordwijkerhout is een van de bedrijven die het werkfruit levert. Het bedrijf biedt een mand met vijftig stuks fruit (zo’n acht kilo) aan voor 24,50 euro. Deze hoeveelheid is volgens het bedrijf voldoende voor een week fruit voor vijf tot zeven werknemers. De bezorging is gratis. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n vijftig klanten. Maar dat worden er door de campagne snel meer, verwacht Wijnands. De campagne richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Het streven is dat binnen drie jaar zo’n drieduizend bedrijven meedoen.
Wortels
Ook groenten als wortels en komkommers kunnen tot het pakket behoren. De campagne mikt erop dat werkgevers het gratis aanbieden. Maar het is aan de werkgevers zelf om dat te bepalen. Werkfruit is al uitgetest bij het Voedingscentrum en op het kantoor van het Productschap Tuinbouw. Het personeel is enthousiast. Driekwart van de werknemers is daadwerkelijk meer fruit gaan eten, nu het op het werk makkelijker te krijgen is. Vooral ’s ochtends werden er meer vruchten gepakt.
bron:[ url=http://www.evmi.nl/nieuws/voeding-gezondheid/4932/fruit-bij-de-koffieautomaat-.html]EVMI[/url]
Dit artikel afdrukken
Ik geloof dat er hoogleraren zijn die beweren dat het in ieder geval niets uit zal halen; maar ja, die werken dan ook niet voor het Convenant Overgewicht ;-)
Trouwens: ik zou het onderzoek wel eens willen zien dat staaft dat werkfruit leidt tot een betere werksfeer.
Werkfruit is een nieuwe campagne in de strijd tegen obesitas. Met een fruitschaal bij de koffieautoma-ten in kantoren, kunnen 'grazende' werknemers makkelijker een gezond tussendoortje pakken. Doelstelling van de campagne is dat het aanbieden van fruit op het werk net zo gewoon wordt als het verstrekken van koffie en thee. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Overgewicht, gaf bij het Voedingscentrum in Den Haag de aftrap voor de campagne van AGF Promotie Nederland. 'Nederlanders kunnen op kantoor roken en snoepen, maar fruit eten is een stuk moeilijker', zegt Hans Wijnands van het bedrijf Kantoorfruit in de Volkskrant. 'Dat is jammer want fruit leidt tot een betere werksfeer.' Acht kilo
Kantoorfruit uit Noordwijkerhout is een van de bedrijven die het werkfruit levert. Het bedrijf biedt een mand met vijftig stuks fruit (zo’n acht kilo) aan voor 24,50 euro. Deze hoeveelheid is volgens het bedrijf voldoende voor een week fruit voor vijf tot zeven werknemers. De bezorging is gratis. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n vijftig klanten. Maar dat worden er door de campagne snel meer, verwacht Wijnands. De campagne richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Het streven is dat binnen drie jaar zo’n drieduizend bedrijven meedoen.
Wortels
Ook groenten als wortels en komkommers kunnen tot het pakket behoren. De campagne mikt erop dat werkgevers het gratis aanbieden. Maar het is aan de werkgevers zelf om dat te bepalen. Werkfruit is al uitgetest bij het Voedingscentrum en op het kantoor van het Productschap Tuinbouw. Het personeel is enthousiast. Driekwart van de werknemers is daadwerkelijk meer fruit gaan eten, nu het op het werk makkelijker te krijgen is. Vooral ’s ochtends werden er meer vruchten gepakt.
bron:[ url=http://www.evmi.nl/nieuws/voeding-gezondheid/4932/fruit-bij-de-koffieautomaat-.html]EVMI[/url]
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
uit eigen ervaring weet ik dat fruit eten na de maaltijd geen problemen hoeft te geven. Fruit krijgt in de maag nl. voorrang naar de darmen. Hoe kwam ik daar achter? Nadat ik een maaltijd die erg slecht op de maag lag weer dezelfde weg terug uitgeleide had gedaan. "Maar ik had toch ook fruit op, dacht ik, waar is dat dan gebleven?" Conclusie: vet blijft in de maag, fruit wordt -langs het vet- rechtstreeks naar de dunnen darm getransporteerd... ;-)
Judith, ik weet niet meer waar ik dat verhaal oppikte. Het heeft met verteringsprocessen te maken. Ik heb er niet hard naar gezocht, maar onder deze link vond ik:
"Eet liefst geen fruit na de maaltijd, als dessert. Het fruit blijft dan nl. te lang in de maag en zal tot gisting overgaan, met de nodige problemen vandien. Eet fruit best afzonderlijk als fruitmaaltijd of als tussendoortje of ev. een half uur vóór een andere maaltijd. Fruit kan ook beter niet gecombineerd worden met groente, omdat dit eveneens tot verteringsproblemen kan leiden (vb. wortel-appelsap)."
Nu - we hadden het ergens anders over gezond boerenverstand - voeding.web-log.nl schreef er eerder een thread rond : Fruit eten na maaltijd mag wél
"Als je fruit eet na de maaltijd begint het te rotten in de darmen en gaan de vitamines verloren. Voedingsdeskundigen ergeren zich blauw aan dit soort wijsheden, waar nogal wat mensen geloof aan schijnen te hechten."
Pick your choose.
Wat is het verschil tussen een peer en een appel na de maatlijd?
Noch zo'n miskleun. Een appel na je maaltijd nuttigen is geen geod idee. Een peer dan weer wel.