Schotse wetenschapppers hebben ‘gezonde’ chips ontwikkeld die rijk zijn aan antioxidanten. Enig minpuntje is dat de chips paars zijn. Samen met Amerikaanse onderzoekers werken Schotse wetenschappers van het Scottish Crop Research Institute (SCRI) in Perthshire aan chips met paars pigment. 'Het is nog de vraag of mensen de paarse aardappelschijfjes willen eten', zegt senior onderzoeker Dr Mark Taylor van het SCRI, 'maar als
Vruchten en groenten met antioxidanten zijn vaak paars, zoals druiven, pruimen, aubergines en bosbessen, doordat ze anthocyaninen (E163) bevatten
bron: EVMI
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ailko, ze heten daar blauw in Schotland, waarschijnlijk omdat ze gemaakt worden van bijv. de Salad Blue, een 19e eeuwse aardappelsoort, die daar voor het eerst in de 20ste eeuw verbouwd werd. Het zeer blauwe pigment is een athocyanine, een antioxydant, daarmee zou deze soort goed zijn voor de gezondheid.