Twee weken eerder dan normaal is in Zuid-Frankrijk de kersenoogst al begonnen. De oogst belooft overvloedig te zijn (+33% ten opzichte van vorig jaar) en de kersen zijn 'excellent' van smaak, zegt een van de plukkers in de video in het bronbericht.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nergens zulke overheerlijke kersen als in de Rhonevalei. Stalletjes bij de vleet. De EU schijnt goed te zijn voor van alles en nog wat. Maar die Franse steenvruchten – in alle kleurnuances van geel tot rood – heb ik hier nog nooit gezien. Hier blijft het behelpen met de monopolistische waterbommetjes uit Hellas.
Geen idee waar ze vandaan komen, maar ik heb vandaag al de eerste kersen van dit seizoen op en ze zijn idd lekker, heerlijk zuur, lekker lichtrood, die donkere hoeven van mij niet, want hoe zoeter hoe viezer ik ze weer ga vinden.