Nu we de Nederlandse de jaarprijzen van het Voedingscentrum hebben gehad - met 'opmerkelijke' resultaten - is het aardig eens naar buitenlandse prijsuitreikingen te kijken. In Duitsland zijn tijdens een vakbeurs prijzen voor nieuwe gezondheidsconcepten uitgereikt.

Tijdens de vakbeurs Health Ingredients die van 14 tot 16 november in Frankfurt werd gehouden is Cargill onderscheiden met de gouden Health Ingredients Award. Het bedrijf ontving de prijs voor het voedingsingrediënt Xtend Isomaltulose, een langzaam verteerbare suiker. Het product wordt onder andere verwerkt in sport- en zuiveldranken en in energierepen. De zilveren HI Award ging naar Lipid Nutrition, het Zweedse bedrijf dat onlangs volledig werd overgenomen door DSM. De onderscheiding werd toegekend voor het product PinnoThin, een voedingsingrediënt dat het hongergevoel moet uitstellen of onderdrukken. De werking berust op pinoleenzuur, dat wordt gewonnen uit de noten van een specifieke pijnboomsoort. Het stimuleert de aanmaak van de hormonen CCK en GLP1 die van belang zijn voor het verbranden van vet en een signaal van een verzadigd gevoel aan de hersenen afgeven.

De Berkem Groep werd beloond met de bronzen Award voor het product Svetol. Het betreft een extract van groene caffeïne-vrije koffie. Het product is ook bedoeld als 'slankmaker'. Ook DMV en DSM waren genomineerd voor een onderscheiding met Praventin en Fabuless. Ze vielen echter buiten de prijzen.

Bron: Hi Europe
Dit artikel afdrukken