imageStapt AH net breeduit in biologisch, militeert de PvdD voor scharrelvees, gaan de Dierenbescherming en de Jumbo er met de buit vandoor.


Het valt vandaag te lezen in de Levensmiddelenkrant:
Supermarktketen Jumbo heeft het diervriendelijke Jumbo Bewust-varkensvlees na een succesvolle pilot in 35 winkels nu in al haar winkels uitgerold. Volgens Colette Cloosterman - Van Eerd, commercieel directeur van Jumbo, loopt Jumbo Bewust drie tot vier keer harder dan biologisch vlees. Jumbo Bewust is niet biologisch maar wel een stuk diervriendelijker omdat de varkens meer bewegingsruimte hebben en op een flinke laag strooisel kunnen liggen. Volgens Jumbo is het vlees, dat steviger is en een zoetere smaak heeft, slechts 10 tot 15% duurder dan het gewone vlees. Het is wel veel goedkoper dan biologisch vlees.

Zou dit nou het succes zijn van de PvdD die zichzelf midden in de voet schiet? Niet om gelijk te krijgen, maar wel om het er nog even in te wrijven: oogst de PvdD niet tegengestelde van wat het wil bereiken?

Ik heb het vaker gezegd: de PvdD bewijst de dieren geen dienst. Net zoals ik - na mijn aanvankelijke protest tegen de betrokkenheid van de Dierenbescherming bij de Volwaard-kip en andere Beter Leven-projecten - verklaarde dat de Dierenbescherming realistisch de ergste nood lenigt. Het publiek wil wel, maar stemt met de portemonnee. Hoe prijselastisch die is zien we hier, na jaren ploeteren met 'biologisch'.

Wedden dat kwaliteit het ook doet? - juist in een ander segment van de markt.
Biologisch - end of story, net als diervriendelijk. Dat laatste wordt 'kwaliteit'. Let maar op. Nou ja, ik hoop het.
Dit artikel afdrukken