image


Ook Belgen moeten eraan geloven.

De Belgische supermarktketen Delhaize moedigt haar klanten aan om te kiezen voor gezonde voeding en om regelmatig te bewegen. Zo heeft Delhaize elke week 11 aanbiedingen voor producten die gekoppeld zijn adviezen als "Drink minstens 1,5 liter water per dag", "Eet meer vezels", "Eet 5 porties fruit en groenten per dag", " Eet 2 à 3 melkproducten per dag" en "Zorg voor variatie in uw eiwitten".

Delhaize België heeft een gezondheidscharter uitgewerkt waarin de visie en de verschillende verbintenissen omtrent gezondheid staan neergeschreven. Het engagement van Delhaize is gebaseerd op 5 pijlers ter bevordering van de gezondheid:

- evenwichtige voeding en gezonde levenswijze
- ontwikkeling en samenstelling van producten
- informeren van de klant
- gezonde keuzes vergemakkelijken
- gezondheid & lekker eten

Het charter is ook beschikbaar op de website van Delhaize.
Praktische gezondheidstest
Delhaize heeft samen met diëtisten een vragenlijst opgesteld waarmee iedereen snel en gemakkelijk kan te weten komen hoe gezond zijn voedingsgewoontes zijn. Op basis van de resultaten krijgt men een aantal praktische tips om gezonder te leven. De test wordt verdeeld via de supermarkten en zal ook op de website van Delhaize beschikbaar zijn.

Gratis voedingsadvies van diëtisten
Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober zullen aan de Taste-It-stands van 60 Delhaize-supermarkten diëtisten aanwezig zijn om voedingsadvies te geven aan de klanten. Terwijl aan de Taste-It-stand een evenwichtig gerecht wordt klaargemaakt voor de klanten, leggen diëtisten de principes van de voedingsdriehoek uit. Ze zullen tips geven die de klanten dagelijks kunnen toepassen en alle vragen van de klanten over evenwichtige voeding beantwoorden.


bron: Delhaize met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken