Bakkers moeten op zondagochtend hun winkel kunnen openen om vers brood te verkopen. Dat vindt D66 in de Tweede Kamer. De oppositiepartij zal bij minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) aandringen op een verruiming van de Winkeltijdenwet, meldt De Telegraaf zondag. Bakkers mogen hun deuren nu zondagochtend niet openen, maar wel 's middags vanaf 16.00 uur, net als andere levensmiddelenwinkels.
De krant wijst erop dat bakkers in andere landen wel open zijn op zondagochtend.
bron: nu.nl
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
"‘We vinden het heel leuk als we op zondag met onze vader iets leuks doen. Want door de weeks heeft hij geen tijd. We vinden het daarom helemaal niet leuk als onze vader en moeder op zondag ook nog moeten werken. Want dan kunnen wij bijna niks leuks meer doen.’ "
Slecht argument. Een bakker is niet verplicht om op zondag open te gaan. Als hij meent op maandag beter te kunnen verkopen, dan moet hij vooral op maandag opengaan en met zijn kinderen gaan spelen op zondag. Als papa kennelijk wel wil werken op zondag is iets wat kinderen met trots en blijdschap moet vervullen. Er bestaat ook zoiets als PlayStation.
Maar goed, de kinderen van een bakker eten altijd oud brood. Dat maakt zuur en sacherijnig.
De bakkerswereld is verdeeld door deze ontwikkeling.
reactie uit de bakkerswereld.
Vroeger zat er een prima Joodse bakker in het centrum van Utrecht, die uiteraard elke zondag open was. Er zullen vast nog wel een paar andere Joodse bakkers zijn in Nederland.
Al jaren zondags in Den Haag, hoewel ik 's-Gravenhage mooier vind klinken bij, Patisserie Galerne in de Aert vd Goesstraat. Open tot een uur of twee. Hier bakt Philippe zelf overheerlijke stokbroden, batards en verkoopt ook diverse broden van Menno! De rij loopt meters over het trottoir, maar is de moeite waard!