imageHet bedrijf Meal Company uit Nieuwkoop wil klanten via een automaat gekoelde maaltijden bieden die direct opgewarmd kunnen worden in de magnetrons die in dezelfde automaat zit ingebouwd. De Caterer, zoals de automaat wordt genoemd, is door het bedrijf zelf ontwikkeld. De eerste automaat werd in oktober vorig jaar geplaatst en inmiddels zijn er acht in gebruik. De NS gebruikt de Caterer om machinisten en conducteurs te bedienen. Er werd een automaat geleverd voor het hoofdkantoor van DeliXL en in de Amsterdamse Rai wordt de machine gebruikt voor de op- en afbouwers van beurzen.

Aan de basis van de vinding stond een vraag van een bollenkweker die naar een mogelijkheid zocht om in twee uur tijd 600 mensen van een maaltijd te voorzien zonder inzet van personeel. Johan Wijnja en Roland van der Straaten begonnen het idee uit te werken en Cees Ubink en Caroline van den Bosch sloten zich daar later bij aan.

Meal Company bevoorraadt de automaten niet zelf. Dat beschouwt het bedrijf als een zaak voor de gebruiker van de Caterer en de groothandel. Er worden wel een aantal geschikte leveranciers aangedragen. Het Zuid-Hollandse bedrijf hoopt dit jaar 40 automaten te verkopen en zoekt expansie in Duitsland en Engeland.

bron: AD
Dit artikel afdrukken