image

In de categorie Allerhande inscannen. Gisteren zag ik ergens op tv echt Indiaas eten: mensen in India die geen zin hadden (traditie) over te stappen op hypermoderne zonneoventjes van het type Al Gore en liever doorgingen om op hun inefficiente sprokkelhoutovens urenlang iets onbekends te laten pruttelen. Vandaag las ik de huidige AllerHande ook iets origineels: middenin een Italie-special vol extravagant vakantie-Italiaans ("Tutti marinade dus nada meer aan doen") noemt Clara ten Houte de Lange haar saltimbocca nuchter op z'n bijna-Hollands "Salieschnitzel". Klinkt nog lekkerder dan het origineel!

Voor de rest worstelt AH in de advertenties in deze AllerHande toch weer met nep en echt.

Het woord "authentiek" blijkt in de Allerhande-advertenties uitgehold te zijn, waarschijnlijk omdat dat niet voldoende "echtheid" zou communiceren. Pataks brengt nu dus niet de authentieke, maar dubbelop de "Echt authentieke Indiase" keuken en Casa Fiesta kookt net zo dubbelop "authentieke moderne (!) gerechten uit de echte Mexicaanse keuken". De "autenthieke Italiaanse Pesto alla Genovese" van de grootgrutter uit Zaanstad is niet deels, maar "geheel bereid met 'verse basilicum' volgens origineel Italiaans recept:

-zonnebloemolie
-32% basilicum
-5,5% grana padanokaas
-cashewnoten
-aardappel
-pecorino romanokaas
-zeezout
-2,5% pijnboompitten
-zuurteregelaar (melkzuur)
-knoflookpoeder
-aroma's

image

(Echter: de kopregel "De godfather onder kazen" voor Parmigiano Reggiano in deze Allerhande was lekker melig; de kop "Gevaarlijk lekkere zeewolf" voor zeewolf hilarisch. )
Dit artikel afdrukken