Vanmorgen aan de ontbijttafel kwam het ter sprake, het boek 50 koks & 1 boer. Onder de titel 50 koks & 1 boer - Koken met ambachtelijke producten op Lindenhoff hebben kookboekenschrijfster Lise Goeman Borgesius, kok/fotograaf Alain Caron en boer Ben te Voortwis veertig topkoks en tien amateurkoks uitgenodigd om met Nederlandse producten steeds twee gerechten te maken. Biologische boer Ben te Voortwis van Boerderij Lindenhoff levert ondermeer groente, vlees, kaas, boter en kruiden van hoge kwaliteit aan vierhonderd restaurants in Nederland. De eisen die de Lindenhoff aan zijn producten stelt worden gezien als een keurmerk op zich.
Het verbaasde me dat we hier op Foodlog nog niet over hebben geschreven. Iemand dit boek toevallig gelezen of aan meegewerkt?
Dit artikel afdrukken
Het verbaasde me dat we hier op Foodlog nog niet over hebben geschreven. Iemand dit boek toevallig gelezen of aan meegewerkt?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het boek ken ik, maar belangrijker is dat ik De Lindenhoff ken. En enkele restaurants die van hen afnemen. Ik raad iedereen aan op een zaterdagochtend naar Baambrugge te rijden en de heerlijke ham, varkensvlees en prachtige kazen in te slaan. En vergeet vooral de groenten niet.
Groet van Carla.
Het is ook weer één van de vele boeken die uitgekomen zijn. Ik heb persoonlijk dan ook een verzadiging hierin bereikt. Niet ieder boek wat over koken gaat is ook even interessant, het tegendeel is bijna waar! Ieder kok die in de belangstelling staat meent dat hij/zij maar meteen een boek moet maken - soms zie je ze dan helaas ook nog eens door de mand vallen.
Deze opzet is duidelijk anders en dat maakt het interessant. Maar baanbrekend en nieuwswaardig is toch wel weer wat anders.
Goed dat je het meldt, want het is de moeite zeker waard.
Ik ken het boek: het is een mooi, inspirerend en doet - terecht - aan de verdere verspreiding van De Lindenhoff's reputatie.
En toch: nog veel mooier zou ik het vinden als 50 boeren 10 koks en 40 hobbykoks aan het werk hadden gezet. Da's weer een ander niveau van inspiratie: je boodschappen doen bij de boer (ze zijn er nog echt in Nederland, net zoals Ter Voortwis, maar kleiner).
Misschien is het daarom wel blijven liggen ...