Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Lid worden
Inloggen
Thema's
Perspectief
Voedselketen
Dagelijkse kost
Gezondheid
Energie
AgriFoodNetworks
Over ons
Wat is Foodlog
Wat Foodlog bijzonder maakt
Wie zijn wij
Business Leden
Leden
Foodlog for Dummies
Foodlog Archieven
Projecten
Projecten
Dick Veerman over Foodlog
Vacatures
Foodbanen
Werken bij Foodlog
Administratieve ondersteuner
Stage bij Foodlog
Nieuwsbrief
Abonneren
Archief
Contact & Service
Lid worden
Ledenservice
Contactgegevens
Tip de redactie
Adverteren
Home
noun_news_2499927
Reacties
Gespot
Group Copy 3
Laatste
Shape
Flash
Video
Podcasts
Alle reacties van matthijs
"alleen een binnenverpakking van aluminiumfolie kan voorkomen dat de stof in het voedsel dringt" Sommige van die...
matthijs
15 jaar geleden
Het enige wat je weggooit
@Annemieke: dat Paul Graham een Amerikaan van vijfenveertig jaar oud is ("wie" hij is) is inderdaad niet zo heel erg belangrijk,...
matthijs
15 jaar geleden
Paul Graham over de inhoud in plaats van de verpakking
Wouter K schrijft: " Het smaakwater van Sisi is helemaal niet met een ander product te vergelijken. " Dat is niet helemaal...
matthijs
15 jaar geleden
Ja kind, water is vies, kies liever bewust Sisi
Paul Graham, voor wie dat niet weet, is een Amerikaan die in de jaren negentig een door hemzelf en een paar anderen geschreven...
matthijs
15 jaar geleden
Paul Graham over de inhoud in plaats van de verpakking
Tsja, mij is altijd geleerd dat de rijsttafel een koloniale vinding was. In Indonesië ben ik 'm ook nog nooit tegengekomen.
matthijs
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
Lizet, de rijsttafel an sich is ook een Hollandse vinding (alles in afzonderlijke schaaltjes op tafel en vervolgens de boel...
matthijs
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
De link naar de column van Fresco werkt niet. Probeer deze:...
matthijs
15 jaar geleden
Fresco: Pollan is een sympathieke misleider
Indonesiërs vinden één of twee gerechten bij de rijst voldoende. Het waren de Hollanders die zo nodig alles tegelijk naar...
matthijs
15 jaar geleden
Gastronomische wereld omarmt bier
@Lizet Kruyff : dat de Duitse jeugd Döner Kebab als nationale kost beschouwt, is volgens wikipedia terecht: 't is uitgevonden...
matthijs
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Het antwoord op de vraag waarom de authentieke Toscaanse restaurants uit de binnenstad verdwijnen is waarschijnlijk dat ze...
matthijs
15 jaar geleden
Eigen Eten Eerst - gastroracisme?
Het antwoord (nu ja, een mogelijk antwoord dan toch) is na te lezen in het boekje van Hervé This : boter is een prutje dat...
matthijs
15 jaar geleden
Frigotartinable
Dat vieze blaadje zat ook in onze biologiese groentetas (elke week paksoi!). Als je wil dat normale mensen fatsoenlijke groenten...
matthijs
15 jaar geleden
Ammerlaan en de balans tussen kop en kont
@Lizet: in Japan is een magnetronnetje bij wijze van keuken inderdaad genoeg, omdat je daar wel heel fatsoenlijk en voor een...
matthijs
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Dick heeft gelijk: met kant en klaar koop je uitsluitend de illusie dat het minder tijd en moeite kost, tenzij je daadwerkelijk...
matthijs
15 jaar geleden
Kunnen 'we' niet meer koken?
Of dit "grote belangen" zijn, is nog maar de vraag. De partij die Bavaria voor de rechter sleept is een belangenbehartiger voor...
matthijs
15 jaar geleden
Geen Bavaria meer?
Slordig stukje, dit. Bavaria (uilenzeik, overigens) hoeft zijn naam helemaal niet op te geven, er is een clubje Beierse brouwers...
matthijs
15 jaar geleden
Geen Bavaria meer?
Back on topic (als kenner van de werkelijk vieze plaatjes die op internet te vinden zijn interesseert dit fotootje me geen ene...
matthijs
15 jaar geleden
Consument is wijngenieter
Het antwoord staat gewoon in het artikel: dezelfde gifstof waar de maisboorder niet tegen kan, is ook schadelijk voor muizen....
matthijs
15 jaar geleden
Monsanto's maismuizen
En nogmaals vraag ik me af waar die cijfers vandaan komen. Netzoals ik niet geloof dat de helft van de Nederlanders uitsluitend...
matthijs
15 jaar geleden
Consument is wijngenieter
Omdat ik niks beters te doen heb dan reageren op een post van een paar dagen oud: Ik (man, ja) gebruik de magnetron voor...
matthijs
15 jaar geleden
Wat mankeert er aan de magnetron?
Nou, ik zal maar eens gaan opzoeken waar er hier in Nijmegen een Lidl zit, dan. Wijn van een euro de fles ... ik kan me er vrij...
matthijs
15 jaar geleden
Prijzen topwijnen schieten omlaag
In de koelkast. En eruit een uurtje voordat 't de mond ingaat. Alleen die poeha-kaas voor het luxueuze snacken ziet nooit de...
matthijs
15 jaar geleden
Hoe bewaar jij kaas?
De *gemiddelde* prijs van een fles wijn in Nederland ligt tussen de 2 en 3 euro? Dat zou betekenen dat er heel wat flessen wijn...
matthijs
15 jaar geleden
Prijzen topwijnen schieten omlaag
@wouter van der land : ja, snap ik, en zoals ik al zei heb ik dat gedoe met het uitdelen van broodjes wel vaker zien gebeuren,...
matthijs
16 jaar geleden
Trends zijn in
Dat met die broodjes heb ik een paar jaar geleden al eens ergens gezien, en zo vaak ga ik heus niet uit eten, dus of dat nu een...
matthijs
16 jaar geleden
Trends zijn in
Het deel hoe je ze moet klaarmaken, mis ik even, maar het deel over hoe kunt zien hoe oud zo'n beest is enzo was best leerzaam.
matthijs
16 jaar geleden
Rene Ameling, kookdocent ROCvA, maakt fazant klaar
Wat is er elitair aan met behulp van wat wetenschap in een huis-tuin-en-keukencombimagnetron een stuk vlees produceren dat een...
matthijs
16 jaar geleden
Blumenthal duikt lab in met sherry
Iets meer ontopic: er moet een verschil zijn. Mijn moeder wordt behoorlijk ziek van kwarteleieren maar heeft van kippe-eieren...
matthijs
16 jaar geleden
Eitje
@guillaume, als je de titel negeert, is het artikel een stuk beter te volgen. Het gaat niet over boeren, maar over, om het maar...
matthijs
16 jaar geleden
'Weinig Nederlanders stammen af van boeren'
Het zijn niet alleen Polynesiërs: ook Indiërs hebben de neiging reusachtig uit te dijen wanneer ze in een omgeving...
matthijs
16 jaar geleden
Moet er een moratorium komen op voedingsadviezen en gezondheidslogo's?
@dick: en als die oorlog afgelopen is, gaan ze fokken als konijnen. zo'n Duits wild zwijntje misschien ook wel, als-ie de grens...
matthijs
16 jaar geleden
Doden met een glimlach
Nederlanders zijn wereldwijd gezien bovengemiddeld groot. Kennelijk is het klimaat hier gezond en is er ruimschoots genoeg...
matthijs
16 jaar geleden
Moet er een moratorium komen op voedingsadviezen en gezondheidslogo's?
Wouter K, dat Nederlanders flink groter zijn dan hun grootouders is op zich niet opmerkelijk. We hebben immers genoeg te eten en...
matthijs
16 jaar geleden
Moet er een moratorium komen op voedingsadviezen en gezondheidslogo's?