Maar nou deze. Er is nogal wat marketingexpertise verzameld in de hersens en buiken van Foodlogcorrespondenten. Daarom: Wat vindt u? Slim of dom, de haringboer?
Of geeft hij de enige juiste oplossing voor de alom behandelde kwestie, hoe de mens, jong en oud, tot het betere eten te verleiden. Weten!
En dan nog één: vliegende vissen zijn ook gezond. Dat weet haast niemand, op een enkele verlichte visboer na:
ook een vogel is een vis
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dank voor de tip, Dick. Dat van die kraam op zaterdag wist ik al wel, maar én Utrecht én op zaterdag én op een overvolle markt.... wie weet, als de trek in een lekkere haring zó groot is.....
Eric, Chalias, als jullie toch allebei in de buurt van Utrecht zitten: voor alle dagen heb je vishandel Volendam in Hoog Catharijne. Over het algemeen prima.
Op zaterdag op de Vredenburg-markt: de kraam die het meest op de hoek zit langs de fietsenstalling, met die grote schoonmaakplank die voor in de stal staat (ipv ergens achteraf). Nauwelijks schhongemaakte voorraad. Vrijwel altijd mooie 'zachte' haring.
Voor een goede haring moet ik naar Utrecht reizen. In de Betuwe waar ik woon is het aanbod haring in alle dorpen in winkels en op markten van een onvoorstelbaar slechte kwalitieit.
Tegenwoordig sla ik periodiek maar een voorraadje diepvriesharing in van Ouwehand. De kwaliteit is wisselend en soms wat aan de zoute kant maar ik heb wel het idee dat ik zo'n visje qua hygiene wel overleef wat hier op de markt maar de vraag is.
Goede haring? Van horen zeggen: de kraam bij het Binnenhof in Den Haag. Zelf nog niet geprobeerd. En kijk anders naar de zowel hoog geprezen als verguisde haringtest van het AD.
Ik zoek in elk geval nog een goede leverancier in mijn directe omgeving. De lokale visboer had voorheen redelijke haring, maar nu is het pet. Die van vorige week smaakte naar water. Naar erg dood water.
Trouwens, werd er vroeger, en dan bedoel ik een eeuw of twee, drie geleden, niet (ook) veel zalm gegeten? Dat was toch het armelui's eten?
Het lijkt me het enige zinnige wat ik kan verzinnen. Overigens heeft menig visboer een vrolijk uit het water springende vis op de kraam geschilderd. Zelden ziet dat er uit als een bestaande vis die ze verkopen.
Symboliek is raar. Er zijn allerlei archetypen die echter nooit helemaal echt bestaan. Mijn kinderen weten precies wat een nijlpaard is zonder er ooit een gezien te hebben.