image

Nu maar wachten of consumenten deze site ook werkelijk gaan gebruiken. Wat voegt die eigenlijk toe aan de reeds bestaande?

Om de consument te helpen met zijn dagelijkse voedingskeuze lanceert de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) een website over de Dagelijkse Voedingsrichtlijn. Ook fabrikanten kunnen zich op de site laten informeren over de voedingsrichtlijn. De website biedt informatie over de dagelijkse maximale consumptie van energie .Verder geeft de site advies over gebruik van vet, transvet, suikers en zout voor een verantwoord voedingspatroon. Voedingswaarde
Vorig jaar raadde de FNLI fabrikanten aan om de voedingswaarde uitgebreid op het etiket te zetten en daarbij de Dagelijkse Voedingsrichtlijn als leidraad te nemen. Op het consumentendeel van de website worden tips gegeven voor een gezonde leefstijl. Ook kunnen bezoekers producten met elkaar vergelijken en krijgen ze informatie over de voedingsrichtlijn. Op het producentengedeelte staat informatie over hoe de richtlijn is toe te passen op het product. Producenten moeten zich wel registreren.

Merken
Steeds meer bedrijven verbinden zich aan de richtlijn voor voeding. Op de website staat welke merken dit commitment zijn aangegaan. Ook in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en België bestaat een dergelijke richtlijn.


bron: FNLI met dank aan VMT
Dit artikel afdrukken