De snoepwinkelketen Jamin introduceert een stippensysteem waarmee klanten eenvoudig kunnen zien welke stoffen in een bepaald product zijn verwerkt. Mensen met een voedselallergie kunnen dan in één oogopslag zien waar ze wel en waar ze niet tegen kunnen.

Ik las dit op de site van foodnieuws.nl. De snoepwinkels van Jamin vermelden bij de producten welke kleur-, geur- en smaakstoffen ze bevatten. Verschillende stippen op de naamkaartjes van het verpakte snoep, het verpakte ijs en het schepsnoep laten zien of in deze producten lactose en koemelkeiwit, gluten, kunstmatige kleurstoffen, gelatine of toegevoegde suikers zitten. Hoe gek moet het gaan worden?

Wat is dat toch, deze fijngevoeligheid voor stofjes? Ik denk wel eens dat we er meer en meer een probleem van maken. Door de hygiëne-drang ontstaat een negatieve spiraal. Straks kan er geen raam meer open in een restaurant of je zit met een aantal ernstig zieken.
Vooruitgang?


Dit artikel afdrukken