Online interventies: effectief, laagdrempelig en goedkoop
Het zou perfect zijn als mensen met een laagdrempelige en goedkope online cursus hun gedrag rondom voeding en duurzaamheid kunnen verbeteren. Het is al aangetoond dat online interventies effectief zijn bij het bevorderen van gezondheidsgedrag. Een groot voordeel van online cursussen is dat veel mensen er gebruik van kunnen maken, doordat ze goedkoop, flexibel en toegankelijk zijn. Toch zijn deelnamecijfers vaak laag en stoppen veel mensen voortijdig met de cursus.
Afhakers verminderen
Om te zorgen dat online cursussen wél aanslaan, is het cruciaal dat duidelijk wordt hoe deelnemers die cursussen ervaren en wat hun voorkeuren zijn. Ook willen de onderzoekers weten voor welke mensen hun cursussen over gezonde voeding, voedingsgerelateerd gedrag en duurzaam leven het meest bruikbaar zijn. Omdat depressieve klachten invloed kunnen hebben op gedrag, willen ze ook weten of deze klachten invloed hebben op het gebruik, de gebruikservaring en de toepassing van de cursussen.
De onderzoekers Gülcan Bektaş en Laura Winkens zoeken mensen met en zonder stemmingsklachten om mee te doen met hun onderzoek. Je krijgt een gratis cursus over voeding, eetgedrag of duurzaamheid en zij onderzoeken hoe die cursussen werken: of ze jou goed bevallen, invloed hebben op je gedrag en wellicht ook je stemming verbeteren. Je kunt zelf kiezen hoeveel tijd je aan de cursus besteedt. De cursussen duren 8 weken en worden ondersteund met een app.
Aanmelden
Geïnteresseerd? Kijk dan op de site van het onderzoek befocused-vu.nl voor meer informatie en voor de vragenlijst waarmee je je kunt aanmelden.
Deelnemers krijgen, behalve de gratis cursus ook feedback over hun eigen voedselinname en eetgedrag plus tips uit alle vijf de cursussen.
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
#10 : Dat ik mogelijk 'insinueer' ligt voor mij in het straatje van het spreken over de 'de' alternatieve waarheden als tegenwoordig. Misschien hebben we hier met een 'generatie-kloof' te maken. Maar niet 1 waar ikzelf 'vrede' mee heb' & dus zal accepteren. We 'hebben' dus echt een groot probleem met elkaar.
Ik rapporteerde, ook naderhand, na meerdere pogingen vanuit mezelf. Waarbij ik leidend was & jullie niet.
Ik blijf jullie aanpak vreemd vinden. En ik blijf als Europese burger jullie betichten van misbruik van subsidies.
Ria van Laar Insinueren dat ons onderzoek niet zou deugen zonder enige kennis hierover vond ík nogal onbeleefd, maar meningen verschillen. Wij hebben eerdere problemen met inloggen nog altijd kunnen verhelpen, maar u heeft niet gebruik gemaakt van de optie om mij hierover te bellen en gaf per mail aan het hierbij te willen laten. Dat respecteer ik, maar ik vind het wel vreemd dat u hier dan achteraf nog aan komt geven dat u er niet in zou kunnen. Het lijkt mij wenselijker dat u dat direct met ons regelt in plaats van ons onderzoek hier op foodlog onnodig te komen afvallen.
#8 : Wat een ongewone manier om repliek te geven. Temeer omdat ik u zelf aangaf dat de iMac misschien een uitgangspunt zou 'kunnen' zijn.
Via mail kreeg ik bijv. het toegangsscherm zonder link daarin. Dat heeft niets met een 'ander' besturingssysteem te maken, denk ik. Ik was beleefd, maar nu reageer ik anders. Het was gewoon een fout van uw kant!
Een aan de VU gerelateerd onderzoek zou trouwens verschillende bestuurssystemen moeten aankunnen naar mijn idee.
U zou in ieder geval -in bescheidenheid- uw onderzoek voor meerdere systeemeisen moeten aanpassen, voordat u sprak.
Laat ik het duidelijk zeggen: U blijkt voor mij verstand te missen en maakt naar mijn huidig inzien misbruik van EU-subsidie.
Ria van Laar Wij hebben meerdere pogingen gedaan om tegemoet te komen aan uw bedenkingen bij ons onderzoek. Helaas lukt het u niet om via de Imac de vragenlijst in te vullen. Dit is iets anders dan 'er niet meer in kunnen'. Met een ander toestel/browser zou het gewoon moeten lukken.
Tot slot: ik heb meerdere pogingen gewaagd & daar befocused.falw@vu.nl steeds van op de hoogte gesteld. Ik kwam er niet meer in.
Voor mij einde verhaal.