Al die suiker kan zelfs voor het omgekeerde effect zorgen: zonder de bijbehorende vezels die het suikermetabolisme in toom helpen houden of de eiwitten en vetten die ook van belang zijn voor de bloedsuikerspiegel, is puur fruitsap niets meer of minder dan een suikerbom.
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bij blootstelling aan zuurstof begint vit.C idd al te verdwijnen, maar dat gaat niet zo heel snel. Ik denk dat in flesjes sap nog wel vit.C zit omdat die vrij kort aan zuurtsof blootgesteld zijn en bij de doppen erop doen vacuum getrokken worden.
Het grootste probleem bij sapjes, zelfs als is het echt van uitgeperste sinaasappels en ander fruit gemaakt met misschien, in sommige gevallen, wat water toegevoegd, is gewoon dat er geen vezels in zitten die de opname van de fructose verkorten. Het kan dus wel, echt sap uit een flesje van de super drinken, maar ik zou adviseren om het bij een maaltijd te nemen, of desnoods in een smoothie verwerken waarbij je van al het andere fruit nog wel vezels hebt. Als ik sin.appels uitpers voor mijn smoothie gooi ik de vezels die op de pers achterblijven ook in mijn smoothie
Heb ook weleens geleerd dat de vitamine C in sinaasappelsap binnen enkele uren uit het flesje is verdwenen. Zelf persen en gelijk opdrinken lijkt mij dus sowieso beter, als is het maar omdat je bij het uitpersen ook zeker een aantal caloriën verbruikt!
Vers uitpersen en dat naast je dagelijkse menu van voldoende vezels drinken kan geen kwaad, maar niet sapjes uit de super kopen en dan ongezond blijven eten. Je hebt toch echt wel meer an slechts 2ons groente en 2 stuks fruit per dag nodig om aan al je vitamines, mineralen, vezels enz te komen die je lichaam nodig heeft.