Deze tekst trof ik aan in doosje blauwgroene eieren. Gelegd door een Araucana-hoen. Kakelvers geraapt én verkocht door de kippenhouder.
De eieren zijn prachtig. Waarom moeten ze nou met omega-3's en zouden ze daarom lekker zijn?
Zijn 'gewone' Araucana-eieren dan niet lekker? Als ik omega-3's wil, dan neem ik wel een gepimpt gewoon ei, een pilletje, een haring, zalm, makreel, sardine of een lepel levertraan.9
In 's hemelsnaam: waarom geen échte Araucana's?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wat een nepperij, eieren krijgen smaak door het voer van de beesten. Dat zou toch iedere consument moeten/ kunnen weten. Lekker ivm omega-3 is dus klinklare nonsens. Zijn we dan werkelijk zover afgedwaald?
Niets aan de hand, ik heb net gesproken met een vetzuurspecialist, hij schatte een verlies in van 10 tot 20% bij 3 minuten koken.
Hij vertelde eveneens dat het oxydatieproces van omega-3 vetzuren bij elke 10% temperatuurstijging 2 maal versnelt. Omega-3 DHA is instabieler dan omega-3 ALA, dus het ligt ook nog aan wát voor vetzuren er in deze eieren zitten. Heb jij een link naar een artikel?
Jacobus, bij welke temperaturen houden omega-3's ermee op?
Ik zat mij dit met het omega-3 brood ook al af te vragen, wat blijft er van deze meervoudig onverzadigde, zeer instabiele vetzuren over als ze aan verhitting worden blootgesteld? Koken, bakken, pocheren en noem maar op?
Prachtig, al die omega-3, maar áls ze verbranden kun je beter de originele Araucana's kopen. Zo'n 35 milligram verbrande omega-3 vetzuren zijn gezonder dan 250 milligram verbrande verzuren...