image

Je hoort er de wildste verhalen over. Stierenvlees. Het zou niet lekker zijn. Consumenten zouden alleen vrouwelijke dieren willen omdat een stier te stevig zou zijn.

Stieren leveren meer op dan kalfjes. Daarom houden de eigenaren van deze stier jonge mannelijke dieren aan tot ze volwassen zijn. Toch zijn er slagers die weigeren stierenvlees te verkopen. Hun klanten zouden het meteen merken, zeggen ze. Daarom doen ze alleen kalfsvlees, dat meestal van jonge mannelijke dieren is. Net als alle dieren worden runderen nou eenmaal 50/50 in dames en heren geboren. Jammer dus voor de mannen, want zoveel zijn er lang niet nodig.
Maar of ze nou als stier of als kalf moeten, is nog altijd de vraag.

Vraag 1: wie van de ervaren proevers hier kan het vlees van een stier van dat van een vrouwelijk dier onderscheiden? Waar proef je het aan?

Vraag 2: wie weigert kalfsvlees te eten, maar eet wel ander (rund)vlees?
Dit artikel afdrukken