Je eigen flesje mee. Dutch treat? Helemaal niet. In 2003 riep Fortune de BYOBag van BuiltNY uit tot product van het jaar. De draagtas die je flessen een paar uur op temperatuur houdt, kwam tevens terecht in de collectie van het Museum of Modern Art in New York.
Deze handige draagtas is mooi, licht (neopreen), isoleert goed en je kunt hem zo in de wasmachine doen als hij vuil is.
Het is een mooi product dat lang meegaat. Maar wat moet je er nou mee?
Heb je wel eens gemerkt dat steeds meer mensen even bij elkaar gaan eten - een uurtje of 2. Gewoon door de week. Omdat het makkelijk is, een reden geeft om goed te koken en je weer even oplaadt. De trend is in steeds meer steden waar te nemen: beurtelings voor elkaar koken. Leuker, makkelijker en prettiger dan in je eentje of met een conversatieloze partner.
Dan neem je dus een flesje mee, op de juiste temperatuur.
Je kunt natuurlijk ook de wijn waar je zin in hebt meenemen naar het restaurant en ze er wat bij laten koken (kost natuurlijk wel wat kurkengeld, maar dan drink je tenminste wat je wilde proeven).
De tas is in ook in Nederland beschikbaar.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Het zou natuurlijk prima zijn om D(o) I(t) Y(ourself) wijn mee te nemen als resto-promotie. De prijs van het eten omhoog (want daar haalt de Ndl. horeca nu noodgedwongen zijn marge uit) en de wijn (die het publiek aan de prijs vindt) zelf meenemen.
Ik ben voor: er zijn te weinig inspirerende wijnkaarten en neem liever zelf wat mee.
Dames en heren horeca-ondernemers: wat let jullie?
Deel de conclusie van Dick dat het vooral leuk is om thuis voor anderen te koken en er ook de tijd voor te nemen met een goed glas wijn te genieten van de resultaten.
Wel grappig dat je daar het kurkengeld in een restaurant bij haalt. Dat is nu zoiets dat meer en meer zou moeten gebeuren in de komende jaren. Mensen hebben een mooie fles in de kelder liggen en weten van een restaurant dat de keuken prima is maar hun eigen fles daar veel beter (en met een veel betere prijs-kwaliteit verhouding) in past dan de wijnen op de kaart. Is geen traditie in Nederland maar zou best een mooi promotiemiddel kunnen zijn voor de betere cuisiniers in dit land. Dat het in de US wat minder vreemd is met je eigen flessen op stap te gaan heeft overigens ook een andere reden. Uit eigen ervaring weet ik dat veel, vooral net gestartte, restaurants wel al gasten kunnen ontvangen en gerechten serveren maar dan nog niet hun ''liquor license' hebben en dus gewoon nog geen alcoholhoudende drank mogen en kunnen schenken. Dan is het dus ook heel gewoon om op de tafels om je heen een keur aan zelf meegenomen flessen te zien zonder dat kurkengeld in rekening gebracht wordt.