In opdracht van het Ministerie van EL&I en de Stichting Natuur&Milieu produceerden we 5 filmpjes over boeren, slagers en slacht. Ze moesten gaan over boeren die beesten en vlees willen zoals de consumenten dat zouden willen. Maar wat wil 'de consument'?
We filmden ook een heel bijzondere slachter die het anders doet, ook al willen wij helemaal niet weten wat hij doet.

We kondigden de serie al een tijdje geleden aan. Producent Dick Veerman was zo druk in varkensland, dat we het even ophielden. Hij hield zich namelijk ook bezig met de buren van een van de gefilmde boeren.

Vandaag aflevering één. Hoofdrolspeler is Steef Uijttewaal. Hij is varkensboer op het schilderachtige Eiland van Schalkwijk, vlakbij Utrecht. Doorgaan met varkens zoals het nu gaat, is volgens hem een doodlopende zaak. Hij wil een eigen ras en denkt dat de consument daarop zit te wachten. Op de foto zie je biggetjes Ram en Bam. Ze heten naar RamBam, het TV-programma van reporter Linda Hakeboom en filmer Rolf Hartogensis. We verknoopten de nieuwe serie met onze eerdere serie LesLokaal.

Wat denkt u als u Steef hoort?Maandag a.s. volgt aflevering twee: Steef bij de slager. Om de dag volgen de andere afleveringen.
Dit artikel afdrukken