De nieuwe serie wordt opnieuw gepresenteerd door Linda Hakeboom, inmiddels bekend van RamBam. Het camerawerk en de montage werden verzorgd door Rolf Hartogensis. Dick Veerman deed de productie.

De serie kwam tot stand met financiering door het ministerie van EL&I, LTO Noord en de Stichting Natuur & Milieu. Het oorspronkelijke idee voor Varkenshouderij 2.0 werd aangedragen door Ruud Pothoven van Knowhouse. Centraal staat de gedachte: kan Nederland in samenwerking met het publiek komen tot een nieuwe varkenshouderij? In boerenblad Nieuwe Oogst vertelde Dick Veerman dat Nederland te duur is geworden om 'zomaar varkens' te produceren. In de korte reportages gaat Linda op zoek naar de reacties van slagers, een slachter en consumenten op 'niet zomaar varkens'. Vanaf komende week worden de films gepresenteerd aan varkensboeren op drie plaatsen in Nederland. Daags daarna gaan ze met tussenpauzen van enkele dagen online.

In de trailer: boer Steef die met liefde over het beenwerk van zijn zeugen spreekt. Een van de dames is de moeder van Ram en Bam.



Fotocredits: Steef Uijttewaal
Dit artikel afdrukken