Medewerkers uit de industriële voedingssector zijn vaak niet genoeg op de hoogte van de gevolgen van slechte handhygiëneRenée Remijnse van Tork: “Het is voor bedrijven uiterst belangrijk om intern de aandacht te vestigen op het belang van hygiëne. Hoewel we voedselverspilling nooit helemaal kunnen vermijden, kan de omvang ervan wel aanzienlijk verminderd worden door een betere toepassing van de hygiëneregelgeving.”
Europese doelstelling
De druk op de voedingssector en overheden om voedselverspilling te verminderen neemt toe. Begin deze maand presenteerde Europees Commissaris Frans Timmermans de nieuwe doelstellingen voor Europa. In 2025 moet de voedselverspilling in Europa met 30% gereduceerd zijn. Op allerlei niveaus ontstaan initiatieven om de Europese doelstelling te behalen.
Uiteraard moet worden opgemerkt dat Tork een belang heeft bij de verkoop van materialen die voor betere hygiëne zorgen.
Fotocredits: ‘Fresh Food In Garbage Can To Illustrate Waste’, USDAgov
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De laatste zin is wel van belang, eerst een probleem creëren en opblazen en vervolgens de oplossing bieden. Komt mij wel bekend voor........