Op het jaarlijkse Versmarketeer-event van 31 maart jl. zijn Jan Thij Bakker en Marieke Hart, de oprichters van Thuisafgehaald.nl, uitgeroepen tot Versmarketeers van het Jaar. De website thuisafgehaald.nl verbindt thuiskoks met consumenten. Mensen die 'extra' koken kunnen hun gerechten tegen een kleine vergoeding met mensen uit de buurt delen. Hart noemt haar site een 'sociaal food-initatief'.

'Meest disruptieve speler'
Thuisafgehaald.nl kreeg de prijs voor zijn rol als 'meest ‘disruptive’ speler in de versmarkt'. De makers zien zich niet als concurrent voor de supermarkten. Ze hopen juist dat hun uitverkiezing een 'katalysator' kan zijn om tot een intensievere samenwerking in de foodretailsector te komen. Om een financiële basis onder hun site te leggen, werkten Hart en Bakker al samen met supermarktketens en producenten.

Inmiddels hebben al meer dan 9.000 thuiskoks zich bij Thuisafgehaald.nl aangesloten
Geen concurrent, maar samenwerking
Hart zegt in De Levensmiddelenkrant dat ze een natuurlijke aansluiting hebben met supermarkten: “veel supermarkten dragen het thuis koken een warm hart toe en zien het niet als concurrentie voor hun eigen kant-en-klaarmaaltijden, merken we.” Het bewijs daarvoor was de samenwerking met Dirk van der Broek. Deze super zette een campagne op via de site van Thuisafgehaald.nl, met als onderdeel de ‘Week van de Witlof’. Ook Bonduelle steunde Hart en Bakker financieel. Samen daagden ze de thuiskoks uit om de lekkerste bonenburger te maken. Inmiddels hebben al meer dan 9.000 thuiskoks zich bij Thuisafgehaald.nl aangesloten.

In de toekomst heeft Thuisafgehaald.nl meer van dergelijke samenwerkingen nodig. Daarom wil Hart in gesprek met supermarkten en producenten over lokale of landelijke samenwerking. Om zo de passie voor het thuiskoken nog meer onder de aandacht te brengen. Hierbij blijven ze wel trouw aan hun visie. Hart zegt: “Het draait altijd om pure en vaak duurzame producten en we zullen niets met pakjes, zakjes en kiloknallers gaan doen.”

Fotocredits: Thuisafgehaald.nl
Dit artikel afdrukken