Duizenden leerlingen hadden een raar smaakje zitten aan de vertrouwde schoolmelk van het merk Campina. De schoolmelk van campina bleek een zeer kleine oplossing van schoonmaakmiddel te bevatten. Duizenden leerlingen hadden een raar smaakje zitten aan de vertrouwde schoolmelk van het merk Campina. De schoolmelk van campina bleek een zeer kleine oplossing van schoonmaakmiddel te bevatten. De chemische oplossing natriumhydroxide is tijdens het productieproces terechtgekomen in 21 duizend pakken chocolademelk.

De directie van Campina bevestigt vandaag dat er inderdaad schoonmaakmiddel in de pakken chocolademelk zijn terecht gekomen. "Het gaat om een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel die gemengd werd met water", zegt directeur Bas van de Berg van Campina. "Uit onderzoek blijkt dat minder dan een procent natriumhydroxide in de pakjes is aangetroffen."

Het zuivelconcern zou woensdag alarm hebben geslagen en 2.500 basisscholen hebben gewaarschuwd. Een aantal leerlingen is ziek geworden van de melk. Zij zouden last hebben gehad van maag- en darmproblemen. Campina benadrukt dat de kinderen 'geen moment in gevaar zijn geweest'.

Bron: ANP
Dit artikel afdrukken