image

Gisteren meldde foodnavigator.com dat er genetisch gemanipuleerde rijst op komst is die eiwitten met menselijke genen produceert als grondstof voor medicijnen tegen diarrhee en uitdrogingsverschijnselen.

Het gewas zal worden verbouwd in Kansas door Ventria Biosciences. Omdat gemanipuleerde genen nu eenmaal in de natuur terecht komen, wijzen critici op de gevolgen voor de natuur als menselijke genen in de voedselketen én andere planten terechtkomen. Wat dat voor gevolgen op lange termijn heeft, is onbekend. Stel je voor dat een stukje van onze befaamde intelligentie meekomt en het plantenrijk uiteindelijk mondig wordt en zijn rechten opeist!

Ventria Bioscience zegt alles in het werk te stellen om het stuk land van 1,125 hectare af te gaan schermen. Eind maand wordt een definitief besluit genomen. Wordt dat positief, dan zal in april en mei begonnen worden met zaaien.

Natuurlijk gaat het door, tenzij het meteen overduidelijk onverstandig blijkt. Want laten we wel wezen, de gevolgen op langere termijn zijn niet te overzien terwijl het gemak waarmee de menselijke grondstoffen van een akkertje kunnen worden geoogst grenst aan het onvoorstelbare. Moet je nagaan wat je allemaal nog niet weet. Binnenkort groeien de vaccins gewoon aan de bomen.

Dat zijn nou bio-sciences in de praktijk en de geruststellende woorden eromheen. Maar hoe moeten we anders ooit verder komen?
En toch ....
Dit artikel afdrukken