De bekende Britse geëngageerde linkse politicus Tony Benn overleed in maart van dit jaar. Voor de internationaal operende dierenwelzijnsactivisten van PETA is dat reden om hem postuum te eren voor zijn luid en duidelijk uitgedragen vegetarische leefstijl. Op onze 2e Kerstdag riep PETA Benn uit tot 'Person of the Year 2014'.

Benn ageerde tegen de vossenjacht, was tegen dierproeven en at vegetarisch. Labour leider Party Ed Miliband noemde hem de “voorvechter van machtelozen". Benn, die vaak werd gefotografeerd met zijn rustgevende pijp, stond in 2006 bovenaan een BBC poll van populaire politici.

'Van gek en gevaarlijk tot helemaal eens'
PETA dankt Benn voor 'het openen van de ogen, harten en geesten' voor het belang van dierwelzijn. De radicale advocaat Michael Mansfield zei in een reactie dat Benn het schenden van de integriteit van dieren op hetzelfde plan zag als het schenden van mensenrechten.

PETA zegt dat het inspiratie heeft geput uit één van Benn's bekende citaten: “Eerst doen ze of ze je niet horen, dan zeggen ze dat je gek bent, daarna gevaarlijk; daarna duurt het even en vervolgens blijkt iedereen het met je eens."

Fotocredits: Tony Benn, Glastonbury Left Field
Dit artikel afdrukken