In de Ondertussen van maandag 27 september vallen mij deze berichten op:

- Morgen begint de WK atletiek in Doha, Quatar. Ondanks de hoge temperaturen tot wel 40 graden laat de organisatie vooralsnog alle onderdelen doorgaan. Het stadion waar de wedstrijden plaatsvinden, wordt gekoeld tot ongeveer 25 graden. Die temperatuur was vorige week nog genoeg om de Dam-tot-Damloop gedeeltelijk af te gelasten. Nederland komt met 30 atleten aan de start.

- Terwijl tienduizenden mensen vandaag op de Koekamp in Den Haag protesteerden voor actie tegen klimaatverandering, maakte het CBS vandaag bekend dat de Nederlandse luchthavens zijn gegroeid in aantal passagiers. Maastricht Aachen Airport verwelkomde de meeste extra bezoekers. Daar groeide het aantal passagiers met maar liefst 54%. Het vliegveld mikt op nog 2,5x zo veel, weet RTL. Van vliegschaamte lijkt geen sprake.

- Driekwart van de Nederlanders vindt dat artsen ‘natuur’ mogen voorschrijven. Volgens het Instituut Voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) draagt natuur bij aan het voorkomen of verminderen van onder andere stress, obesitas, burn-out klachten en infecties. Minstens 120 minuten per week in de natuur zorgt dat alle pijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Nederlanders blijven steken op gemiddeld 115 minuten. Daarom start IVN vanaf 1 oktober de #2uurnatuur challenge. Lekker naar buiten, juist met de aankomende donkere herfstmaanden.

Kernenergie is zelfs in eigenzinnig Friesland alweer helemaal salonfähig, ondanks de risico's die de NRC blijft signaleren. Microsoft-oprichter Bill Gates wil de fossiele industrie te vriend houden omdat het olie- en gasverbruik maar niet wil dalen ondanks alle investeringen in groene energie. Dat zei hij in de Financial Times. ]Trouw vertrouwt het niet en denkt dat Gates een slaatje wil slaan uit nieuwe analysesoftware. Volgens Trouw doet McDonald’s marktonderzoek naar de PLT-hamburger (plant, lettuce, tomato), speciaal voor vleeseeters die af en toe wat anders proberen. Terwijl Nederlandse nog nauwelijks bekomen zijn de stikstofadviezen van de Commissie Remkes, laat Eurocommissaris Frans Timmermans vanuit Brussel via Europa.nu weten dat ze extra aangekeken zullen worden om hun aandeel aan een duurzamer klimaat te leveren.

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken