Vorige week gingen miljoenen jonge mensen de straat op om mee te doen aan de Global Climate Strike. Greta Thunberg meldde op Instagram dat vorige week vrijdag meer dan 4 miljoen mensen meededen aan de klimaatstaking.

In Nederland bleven de stakingen vorige week vrijdag nog bescheiden. Het Nederlandse klimaatgeweld vindt op dit moment plaats op de Koekamp in Den Haag. Daar verzamelden zich ruim 35.000 mensen voor de landelijke klimaatstaking.

De hele week al wandelden 5 jonge klimaatstakers hun March For Future van Wageningen naar Den Haag. Vandaag trapten zij de landelijke klimaatstaking af.

De klimaatstaking is vorig jaar geïnitieerd door de Zweedse scholiere Greta Thunberg. Vele jongeren volgen haar voorbeeld. Ze zien haar niet als hun leider. Een van de Nederlandse klimaatstakers formuleerde dat in de NRC zo: “Ze is de persoon die een reactie heeft ontketend.”

Vandaag zijn er volgens The Guardian weer honderdduizenden mensen op de been voor het klimaat. In Nieuw-Zeeland liepen tienduizenden mensen mee met de klimaatmars in hoofdstad Wellington, schrijft Time.

De wereldwijde estafettestaking eindigt vandaag in Montreal, Canada, waar Greta Thunberg een toespraak zal houden.

NOS - Drukte bij klimaatstaking in Den Haag, eindpunt mars verplaatst
Reageer
  • Deel
Druk af