imageIn 2006 zal er het eerst gebruik kunnen worden gemaakt van een nieuwe kwalificatie: Vin de Pays de l'Atlantique.

De druivensoorten die hiervoor gebruikt gaan worden zijn voorlopig: Cabernet Sauvignon en Merlot en de anderen die in de Bordeaux wijnen worden gebruikt.

Er is rekening gehouden met de mogelijkheid om straks ook andere druivenrassen te gebruiken voor de Vin de Pays de l'Atlantique. Wat is toegestaan zal worden bepaald door het departement. De Syrah is toegestaan in Dordogne, Lot en Garonne. Terwijl in de Gironde de druivensoorten Chadonnay, Chenin Blanc en Cinsault zijn toegestaan.

Vin de Pays de l'Atlantique zal de départementen van de Charente, Charente Maritime, Dordogne, Gironde en enkele communes in de Lot en Garonne onder zich nemen. ' Het is niet de mooiste oplossing voor onze problemen maar het geeft de producenten in de regio een grotere flexabiliteit en keuze. Met daarnaast de optie om te experimenteren.’ Vertelde Allan Sichel, managing director of Bordeaux négociant Maison Sichel en een sterk voorstander van dit project.

Een nieuwe groep van producenten, het Syndicat des Producteurs de Vins de Pays de l'Atlantique is nu bezig om richtlijnen op te stellen inzake het gebruik van houtchips enandere technieken. De opbrengsten zijn ruim ingeschat. Een maximum 85hl/ha voor rood en rosé and 90hl/ha voor wit.

Bron: Decanter
Dit artikel afdrukken