Vanmiddag ontving ik deze vraag van een lezer:
Ik was gedurende een klein halfuur telefonisch in gesprek, gedurende dat halfuur is mijn appelklokhuis geen enkele tint bruiner geworden. Ik meen mij te herinneren dat appels vroeger zelfs tijdens het eten ervan al bruin werden, wat is hier aan de hand?
Weet iemand het?
Dit artikel afdrukken
Ik was gedurende een klein halfuur telefonisch in gesprek, gedurende dat halfuur is mijn appelklokhuis geen enkele tint bruiner geworden. Ik meen mij te herinneren dat appels vroeger zelfs tijdens het eten ervan al bruin werden, wat is hier aan de hand?
Weet iemand het?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik gok op een Kanzai.
Wat voor appel was het Dick?
Nog een mogelijkheid: de appel zat nog om het klokhuis heen?
Ik heb namelijk een paar appels al een week in mijn keukenkastje liggen. Zonet sneed ik er eentje als test door, en wat blijkt: het klokhuis is nog niet bruin! Na een week! Dan kan zo'n half uurtje bellen ook wel.
Gewoon een wat zure appel.
De dikke McGee suggereert een aantal verklaringen, o.a.:
De appel bevond zich onder water tijdens het bellen
De appel was koud
Het was een heel zure appel
Verder verkleurt geloof ik de lens van het oog naar mate je ouder wordt. Leuk die lezersvragenrubriek.