imageIk begrijp wat ze bedoelen met 'gezonder'. Maar wat bedoelen ze nou toch met 'duurzamer'?

McDonald's stapt in zijn bedrijfsvoering volledig over naar een meer gezonde en duurzame formule. Variatie van voeding en innovatie zijn de pijlers waarop de nieuwe filosofie van de fastfoodketen is gebouwd.Dat meldt McDonald's in een persverklaring. 'McDonald’s slaat in 2008 een nieuwe weg in. Onder het motto ‘van good fastfood naar good food fast’ zetten we variatie en innovatie centraal bij alle activiteiten. Dat betekent onder meer verrassende uitbreidingen van het menu, zoals groente bij het Happy Meal, kleinere verwenburgers, de eerste burger met een bruin broodje en medium salades.'
Ongezond imago
De fastfoodketen wil af van zijn ongezonde imago. 'De afgelopen jaren hebben we een duidelijke verschuiving opgemerkt in de behoeften van de gasten. Ze zijn bewuster bezig met hun voeding en verwachten daarom kwaliteit op alle fronten en een gevarieerd aanbod bij McDonald’s. Daar gaan we nu nog meer dan voorheen op inspelen. Dat doen we met innovatieve menu-uitbreidingen, uitgebreide voedingsinformatie en vernieuwde restaurants waar iedereen zich thuis voel', zegt algemeen directeur Jo Sempels van McDonald's.

Nieuw interieur
Naast nieuwe producten zijn ook nieuwe restaurantinterieurs een belangrijk onderdeel van het beleid in 2008. Alle 220 restaurants worden omgebouwd. Inmiddels zijn 30 restaurants voorzien van de nieuwe look and feel. In 2008 ondergaan 40 restaurants een metamorfose en streeft McDonald’s ernaar om circa 3 tot 5 nieuwe restaurants te openen. Daarnaast hebben nu 2 restaurants in Nederland een Gym & Fun. Dit innovatieve speelconcept omvat onderdelen als een hindernisbaan, bikezone en basketbalzone en stimuleert kinderen om actief bezig te zijn.


lees ook: alle zaken Mc.Donnald op de schop


bron:distrifoods
Dit artikel afdrukken