Precies andersom dus, besluiten de collega’s. Kleine tonijnen zwemmen diep in de zee. Maar de twee producten zijn niet te vergelijken met elkaar. Peter: "De grote tonijnen worden gevangen en meteen op de boot gefileerd. Dan worden ze binnen een uur of twee vacuüm verpakt en naar Nederland gevlogen.”
Rutger Muys vertelt dat de prijs van tonijn net een beetje aan het zakken is. "Er is veel vraag op weinig aanbod. Het gebeurt ook wel dat op Schiphol een partij tonijn afgekeurd wordt, dan vragen degenen die nog wel wat hebben meteen de hoofdprijs. Eigenlijk is het hartstikke zonde om te eten.” Maar, klanten vinden het lekker. "Tja. Ik denk dan, een stukje kabeljauw is ook lekker.”
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Beste mensen wat kost zo een vis ongeveer?
Danku
ramcom
Dommmmm
"Uit alle Scombridae, want al deze vissen behoren tot de makreelfamilie, is uitstekende sashimi te snijden, alleen moet hij springvers zijn."
Springvers? Zoiets als in dit filmpje, Nick? ;-)
Ja dat kan, mits de vriestechniek en ontdooitechniek perfect worden uitgevoerd. Toptonijn wordt bij -50° ingevroren, of door het spuiten van vloeibare stikstof in "cryogene tunnels". Daarenboven worden de 'loins' ook nog vaak bewerkt met koolstofmonoxide om de rozerode kleur te fixeren. Mag niet, maar ik zie er nog overal liggen.
Ja Frank, dat kan! Let echter wel op de houdbaarheid. Vette vis kan maar een bepaalde tijd in diepvries bewaard worden (2/3 maanden bij -30°), daarna gaat 'ie tranig smaken