Precies andersom dus, besluiten de collega’s. Kleine tonijnen zwemmen diep in de zee. Maar de twee producten zijn niet te vergelijken met elkaar. Peter: "De grote tonijnen worden gevangen en meteen op de boot gefileerd. Dan worden ze binnen een uur of twee vacuüm verpakt en naar Nederland gevlogen.”
Rutger Muys vertelt dat de prijs van tonijn net een beetje aan het zakken is. "Er is veel vraag op weinig aanbod. Het gebeurt ook wel dat op Schiphol een partij tonijn afgekeurd wordt, dan vragen degenen die nog wel wat hebben meteen de hoofdprijs. Eigenlijk is het hartstikke zonde om te eten.” Maar, klanten vinden het lekker. "Tja. Ik denk dan, een stukje kabeljauw is ook lekker.”
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Bonito is een aparte soort, die (helaas) door Nederlandse visboeren soms wordt aangeduid als tonijn. De smaak zit wel wat dichter bij tonijn dan bij makreel, vind ik, maar het smaakt duidelijk anders.
"Kun je er ook sushi van snijden?" Ik denk dat je sashimi bedoelt, sushi is een rijstrolletje waar niet noodzakelijk vis in zit. Sashimi is rauwe vis. Dat kan weer van alles zijn, zalm, marlijn, heilbot, inktvis (octopus) bijvoorbeeld heb ik ook als sashimi gegeten. Ook verse makreel kan. Als het maar kraak- en kraakvers is, en dat lukt je meestal niet in Nederland.
Bonito = skipjack = dezelfde ("witte") tonijn als in blik.
"Ook verse makreel"? Vooral verse makreel.
@MrOoijer, bedankt. Natuurlijk bedoel ik sashimi! Misschien weinig te krijgen, maar wel erg lekker. Hoewel ik waarschijnlijk nog nooit kraakverse sashimi op heb...
Grappig volgens wikipedia kan het zowel makreel als tonijn zijn
- Tonijn
- Makreel
mm links werken niet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gestreepte_tonijn
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bonito_(straalvinnige)
knippen en plakken dan maar