Afgelopen zaterdag kreeg ik drie flessen LFE, waarin een voor mij nieuwe drank zat. De fles suggereert wijn, maar de inhoud mag niet zo heten. Light Live heet de drank. Op de fles lees je:

Drink je ook zo graag een glas wijn, maar zie je op tegen de calorieën? Kies dan nu voor de wijnen van Light Live. De eerste wijn met een Ik Kies Bewust certificering. Light Live bevat gemiddeld 50% minder calorieën dan reguliere wijn, is gemaakt van kwaliteitswijn en is verkrijgbaar in zowel rood, wit, rosé, en mousserend wit/rosé. Bovendien is Light Live alcoholvrij, dus geschikt voor jong en oud, zwangere vrouwen, mensen die medicijnen gebruiken en ook ‘ BoB’ kan nu genieten van een glas wijn. Light Live is te vinden tussen de wijnen van de supermarkt.

Ik heb meteen een fles koud gelegd. 's Avonds ontvingen we een bekende uit de wijnwereld. Uiteraard was ook zij nieuwsgierig. Met z'n drieën probeerden we de mousserende wijn (0,5% alcohol; in de stille wijnen zit helemaal geen alcohol).
Zelden heb ik zoiets slechts in mijn glas gehad. Mariëlla Beukers schreef het al: "het spul is niet te drinken. De witte heeft de geur van vieze gist en karton, de rosé van penicilline. Ook kun je denken aan ranja met prik... De rode is weer kartonnig en bitter, verder niets."

Het lijkt in niets op wijn en mag gelukkig ook niet zo heten. Neem druivensap, dat is niet alleen veelgoedkoper maar ook veel lekkerder. Ik begrijp überhaupt niet die drang om van een goede wijn eerst de alcohol eruit te halen en dan te zeggen dat het van oorsprong een wijn was. Het lijkt me voral een ingewikkelde en dure manier van sap maken. De 4 euro die het in de super moet kosten is het zeker niet waard.

Marketingtechnisch lijkt het slim, met een Ik Kies Bewust plakkertje en al. Maar voor de liefhebbers van een lekker glas deze zomer….. u bent gewaarschuwd.
Dit artikel afdrukken