Drink je ook zo graag een glas wijn, maar zie je op tegen de calorieën? Kies dan nu voor de wijnen van Light Live. De eerste wijn met een Ik Kies Bewust certificering. Light Live bevat gemiddeld 50% minder calorieën dan reguliere wijn, is gemaakt van kwaliteitswijn en is verkrijgbaar in zowel rood, wit, rosé, en mousserend wit/rosé. Bovendien is Light Live alcoholvrij, dus geschikt voor jong en oud, zwangere vrouwen, mensen die medicijnen gebruiken en ook ‘ BoB’ kan nu genieten van een glas wijn. Light Live is te vinden tussen de wijnen van de supermarkt.
Ik heb meteen een fles koud gelegd. 's Avonds ontvingen we een bekende uit de wijnwereld. Uiteraard was ook zij nieuwsgierig. Met z'n drieën probeerden we de mousserende wijn (0,5% alcohol; in de stille wijnen zit helemaal geen alcohol).
Zelden heb ik zoiets slechts in mijn glas gehad. Mariëlla Beukers schreef het al: "het spul is niet te drinken. De witte heeft de geur van vieze gist en karton, de rosé van penicilline. Ook kun je denken aan ranja met prik... De rode is weer kartonnig en bitter, verder niets."
Het lijkt in niets op wijn en mag gelukkig ook niet zo heten. Neem druivensap, dat is niet alleen veel
Marketingtechnisch lijkt het slim, met een Ik Kies Bewust plakkertje en al. Maar voor de liefhebbers van een lekker glas deze zomer….. u bent gewaarschuwd.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wel kan ik me voorstellen dat er een doelgroep is voor alcoholvrije wijn. Je moet rijden, bent zwanger of wilt gewoon fris blijven bijvoorbeeld. En als er een doelgroep is, moet er ook leverancier zijn. Een leverancier die wel aantrekkelijke producten levert.
Weet iemand of er überhaupt smaakvolle alcoholvrije wijn verkrijgbaar is. Zo ja, welke en waar? Ben benieuwd naar een goed alternatief voor Light Live.
@Dick
Ja, dat risico zit er natuurlijk in! Maar als je kan kiezen tussen smaak en geen smaak is de keuze snel gemaakt. Als ik daar zit met mijn fles Lidl wijn is de situatie heel anders. Er is natuurlijk een verschil tussen vieze smaak en weinig smaak. Als iets vies is laat je het staan, als iets (bijna) nergens naar smaakt, bijvoorbeeld alleen maar zoet of zout, dan krijg IK de neiging om door te eten/drinken, in een soort hunkering naar een smaaksensatie. Er is een soort universele wet dat smaak tijd nodig heeft. En tijd is geld. Voor wijn geldt natuurlijk ook nog eens dat de opbrengst per vierkante meter niet te groot mag zijn (zou dat ook voor andere gewassen gelden?). Kortom: Smaak kost Geld. Hier onstaat een interessant micro-economisch vraagstuk: als ik, naarmate worst/kaas/wijn/brood minder smaak heeft (en dus goedkoper kan zijn) er meer van ga consumeren, is er dan een optimum te vinden waar ik tegen de laagste kosten het meest van smaak kan genieten? Daar zou je dan ook nog de factor gezondheid in moeten gooien, want als ik meer eet en drink wordt ik dikker en neemt de kans op ziekten toe. Mijn gevoel van welbevinden kan ook in de vergelijking: lekker eten en drinken maakt mij gelukkiger, de angst om dik te worden juist niet. Als ik mij gelukkig voel heb ik minder kans om ziek twe worden. ;-)
Frans, weet je zeker dat jouw steekproef van 2 personen zo'n universele conclusie rechtvaardigt?
Ik zal je verklappen hoe veel wijnmakers testen welke blend het lekkerst is. Ieder jaar opnieuw variëren ze tussen de verschillende druivensoorten en vaten - die onderling vrijwel altijd licht afwijken - om de lekkerste wijn samen te stellen. Dat samenstellen heet blenden (assembleren in goed Frans-Nederlands). De verschillende blendmonsters worden getest en komen in flessen op tafel. Na afloop wordt er verder niet ingewikkeld gedronken en gegeten. De flessen die dan het eerste leeg gaan worden beschouwd als de beste. Zo worden nog altijd heel wat wijnen samengesteld. En nou vertel jij ons dat het slechte zijn ;-)
Mijn lief en ik besloten een keer uit bezuinigingsdrift goedkopere wijnen te gaan drinken. Na 2 weken merkte ik dat mijn consumptie was gestegen. Ik bleef doordrinken, want er bleef helemaal niets van smaak hangen. Toen begreep ik dat ik beter goede wijn kon drinken als ik mijn besteding wilde minderen. En dus ook mijn alcoholconsumptie..
Met goede kaas, ham, worst etc is het trouwens niet anders: hoe beter de smaak, hoe minder de neiging om door te eten.
Zat? Ik zie ze niet bij appie hoor.
Qool is dit jaar er helemaal uit.