De jacht op alles wat niet klopt, is geopend. Nadat een Volkskrantjournalist een oneerlijke etiketten-actie startte, gingen afgelopen week na mediadruk de Unox Kipnoedels zonder kip op TV voor de bijl en bekende FrieslandCampina zelfs al na een blogpost dat zijn Appelsientje geen fruit is, ook al zit het vol sinaasappelsap.

Annechien ten Have kocht kipsaté van Albert Heijn. Het product heeft zo'n blauw Vinkje. Dat betekent niet OK, maar slechts 'minder af te raden dan vergelijkbare producten in dezelfde categorie'.Koop je kipsaté, dan koop je vlees. Deze blijkt echter gemaakt van eieren met vrije uitloop. Hoe dat kan is een klein wonder, want in de saté zit 0,7% 'vrije uitloop eigeel'. Toch zit er 26% echt kippenvlees in. Dat komt vrijwel zeker niet van kippen die genoten van de buitenlucht. Mochten we ons vergissen, dan komt AH dat vandaag vast wel vertellen.

Toch suggereert de verpakking een maatschappelijk correcte kipsaté, die je net wat minder op details lettende buren ten onrechte opgelucht zullen eten. Het Vinkje draagt daar nog eens extra aan bij.

Vind jij dat OK?

Zo nee, dan verwachten we dat AH het product deze week nog uit de schappen haalt en de verpakking aanpast.

Wij gaan alvast op zoek naar de volgende case. Help ons mee en zend je vondsten naar redactie@foodlog.nl.
Fotocredits: Annechien ten Have
Dit artikel afdrukken