imageAltijd al aangevoeld en geweten dat de Italiaanse mama's en nonna's zouden overwinnen.
Na de dood van de modellen Luisel Ramos (22) en Ana Carolina Reston (21) eerder dit jaar als gevolg van anorexia nervosa rommelde het al een tijdje. Nu gaat het echt gebeuren: de Italiaanse mode-industrie en de politiek gaan samenwerken om anorexia-idealen uit het modebeeld te bannen.

Vrijdag a.s. ondertekenen vertegenwoordigers uit de mode-industrie en de regering een zelfreguleringscode, om een modebeeld na te streven waarin ruimte is voor een wat voller figuur en om grotere maten aan collecties toe te voegen.

Minister Giovanna Melandri van sport en jeugdzaken, die in het Italiaanse kabinet bekend staat als een modebewuste vrouw, spoorde enkele weken geleden de mode-industrie al aan om tijdens modeshows ook eens grotere kledingmaten voor vrouwen te tonen, in plaats van alleen maar voor magere modellen.

Tijdens de modeweek van Madrid in september werden al modellen geweerd met een zogeheten body mass index (bmi) van minder dan achttien. Bij een waarde van onder de 18,5 spreekt men van ondergewicht.

bron: novum
Dit artikel afdrukken