Marco's vraag luidt:

Sinds ik het boek van Joanna Blythman "Slik je dat" heb gelezen, heb ik besloten om te stoppen met het eten van de Griekse yoghurt van Katharos.

Voor de yoghurt voeg ik deze en deze PDF toe. Kort samengevat, valt daarin te lezen dat authentieke Griekse yoghurt 40kg yoghurt uit 100 liter melk oplevert. Door toevoeging van Nutrilac, een poeder samengesteld uit melkeiwitten en (Genetisch Manipuleerde) GM zetmelen, krijg je 100kg yoghurt uit 100 liter melk, oftewel Griekse yoghurt bestaat voor 60% uit zetmeelpap met toevoegingen die je een beleving geven dat je authentieke Griekse yoghurt aan het eten bent.

Nu begrijp ik dat Nutrilac een hulpstof is die conform EU richtlijnen niet vermeld hoeft te worden op het etiket. Maar daardoor eet dus ik geen enkele Griekse yoghurt meer. Ik weet namelijk niet welk merken die stof gebruiken om zoveel mogelijk 'Griekse' yoghurt te maken. Mogelijk is mijn wantrouwen onterecht. Kan ik aan het etiket zien in welke Griekse yoghurt geen Nutrilac zit?


Wij zonden de vraag door aan enkele professionals met het verzoek er hier op te willen antwoorden.
Het bereikte antwoord op de vraag voegen we later toe onder deze tekst.

Fotocredits: katharos, promofolder.nl
Dit artikel afdrukken